HomeSense categoriaEl mar inunda l'illa de Buda i 3.000 hectàrees d'arrossars a l'hemidelta...

El mar inunda l’illa de Buda i 3.000 hectàrees d’arrossars a l’hemidelta nord

Esta tarde s’ha reunit d’urgència la Taula de Consens del Delta que ha posat de manifest la gravetat dels efectes del temporal al litoral del Delta. L’últim balanç és de 3.000 hectàrees inundades pel mar a l’hemidelta nord i greus afectacions a l’illa de Buda, ja que està “literalment sota l’aigua del mar”, segons ha declarat l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell.

Des de la Taula de Consens el portaveu, Xavier Curto, ha assegurat que s’està donant una situació de “tempesta perfecta” ja que “el mar està penetrant terra endins”, “la pluja va acumulant aigua” i “els sistemes de drenatge estan paral.litzats col.lapsats per la situació”. Es calcula que el mar ha penetrat uns 3 quilòmetres terra endins.

La situació més complicada es viu a Deltebre, Buda i l’Ampolla i els tres municipis estan estudiant sol.licitar la declaració de zona catastròfica. 

A Deltebre hi ha afectacions a arrossars, platges -sobretot al front marítim entre la Marquesa i Riumar- I també arbres caiguts I problemes de subministrament elèctric, amb una afectació del 70% de la població. 
A Sant Jaume, l’alcalde tem que la situació a Buda puga ser irreversible i que la connexió entre la llacuna i el mar puga quedar permanentment oberta. 

Des de la Taula de Consens han reiterat que el temporal ha agreujat els efectes de la regressió als punts més fràgils.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies