HomeEconomiaEl mercat laboral d'Amposta han incrementat més de 1.115 llocs de treball...

El mercat laboral d’Amposta han incrementat més de 1.115 llocs de treball en els últims 7 anys

Des de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta, situada a l’edifici del Sindicat, s’ha fet una prospecció en les principals empreses a les quals es dona suport des d’este servei, constatant que estes petites i mitjanes empreses creixen en més de 500 treballadors en els darrers set anys.

Esta és una de les dades destacades de l’Informe de l’estat de situació empresarial i l’ocupació a Amposta, un document on es fa balanç de les accions de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament des del 2015 fins avui.

“Vam poder veure que, en la suma total, han passat de 213 a 721 treballadors. Això vol dir que les petites i mitjanes empreses de la nostra ciutat, algunes amb ampliacions o noves implantacions, han incrementat més de 500 llocs de treball gràcies al seu esforç. Nosaltres els hem acompanyat, però qui obre i tanca la persiana cada dia són ells”, explicava l’alcalde, Adam Tomàs. En els darrers set anys, l’Ajuntament d’Amposta, ha destinat més de 3 milions d’euros a les empreses locals en diferents programes, bona part gestionats del SOC.

“Fa set anys el paisatge empresarial i comercial d’Amposta, fruit de la crisi immobiliària, dibuixava naus i locals buits, majoritàriament convertits en actius bancaris: el centre comercial en mans dels bancs, les antigues naus d’AntaixLamicat, Plus, Expedicions Tomàs tancades, i moltes altres també gestionades pels bancs”, recordava l’alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que “hem passat de tenir molts actius bancaris tancats a tot el contrari. No només s’han venut a empreses que han obert activitat, sinó que parcel·les buides s’han anat ocupant amb activitats empresarials noves”.

En esta línia, l’Informe en qüestió també diu que a Amposta hi ha hagut unes 500 noves altes de llicències d’activitat, així com un total de 288 canvis de titularitat d’activitats existents en els darrers set anys.

L’obertura de les noves activitats ha comportat que el mapa laboral de la ciutat canvie. Des del 2015 s’han creat 1.115 nous llocs de treball, fet que repercuteix en la reducció de l’atur, un 41,5% menys que el 2015 i l’augment d’afiliats a la Seguretat Social, un 30% més que fa set anys. D’altra banda, continua predominant el model de petita i mitjana empresa, ja que les implantacions que s’han fet en aquest temps són totes de menys de 100 treballadors.

A la capital del Montsià, els sectors que presenten índexs més alts d’ocupació són la indústria de l’alimentació, el comerç al detall, els serveis de menjar i begudes, l’administració pública, les activitats sanitàries, l’assistència en establiments de motor i les activitats de construcció. Pel que fa al treball autònom, les altes van vinculades principalment a la construcció, el comerç, el transport terrestre i el servei de menjar i begudes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies