HomeSalutEl Ministeri de Sanitat elimina les quarantenes de positius asimptomàtics i lleus...

El Ministeri de Sanitat elimina les quarantenes de positius asimptomàtics i lleus per covid-19

La Comissió de Salut Pública ha acordat este dimarts eliminar les quarantenes de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus de covid-19 a partir de dilluns vinent, així com dels contactes estrets.

El canvi respon als “alts nivells d’immunitat” per la vacunació i s’engloba dins la nova estratègia de vigilància i control de la pandèmia un cop superada la “fase aguda“. Una estratègia que s’aplicarà “sempre que els indicadors d’utilització de serveis assistencials es troben en nivell baix”.

Els nous protocols s’adrecen, ara, a persones i àmbits de més vulnerabilitat per monitoritzar els casos de covid-19 greus que hi puga haver. Les proves diagnòstiques també se centraran en persones vulnerables, en el sector sanitari i en casos greus.

Pel que fa a l’eliminació de les quarantenes, la Comissió de Salut Pública preveu emetre recomanacions sobre mesures preventives com ara l’ús de la mascareta en tots els àmbits o evitar contacte amb persones vulnerables.

En este sentit, en àmbits sensibles com centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran implementar mesures específiques d’aïllament i control.

Les estructures extraordinàries de vigilància i control posades en marxa durant la pandèmia es mantindran operatives per monitoritzar indicadors clau que permetin detectar de manera precoç canvis en la situació que puguin requerir implantar mesures de control.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies