HomeCulturaEl Museu de les Terres de l’Ebre reprèn les conferències ‘Biografies Ampostines’

El Museu de les Terres de l’Ebre reprèn les conferències ‘Biografies Ampostines’

CULTURA // La desena edició del cicle de conferències Biografies Ampostines del Museu Terres de l’Ebre arrencaran properament, amb el col·loqui de Cinto Accensi Abella anomenat ‘Anna Accensi, obrint pas al rem femení’. Esta edició s’havia de celebrar del passat 23 de gener fins al 13 de febrer, però les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19 van portar la direcció de l’equipament cultural a reprogramar el cicle de conferències per a més endavant. 

Biografies Ampostines té l’objectiu de recuperar i divulgar les vivències i els treballs realitzats per personatges vinculats a la ciutat, siga a càrrec d’investigadors locals com col·laboradors i familiars. S’inclouen tant personatges del passat com del present, així com de diversos camps professionals, en este cas, del món de l’esport, l’art, la sanitat i la política, així com els oficis i artesanies de tot el segle XX i inicis del XXI. 

Les conferències continuaran amb la biografia de ‘Manel Margalef, director del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona’, presentat per Vicent Fibla; desprès, serà el torn d’Anton Pujol, que detallarà la història del ‘Dr. Tomàs Pujol Font. Un metge, dos vides’; i Antoni Espanya serà l’encarregat de cloure l’edició amb ‘De l’Axarquia a l’Ebre i Mèxic. Els España, família de comerciants, dispersada per la Guerra Civil’.  

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 57

Últimes notícies