HomeCulturaEl Museu de les Terres de l’Ebre restaura unes restes de plom...

El Museu de les Terres de l’Ebre restaura unes restes de plom trobades al poblat ibèric de Vinebre

RIBERA D’EBRE // El Museu de les Terres de l’Ebre ha finalitzat la restauració d’unes restes de plom que van aparèixer al poblat ibèric de Sant Miquel, a Vinebre. Es tracta de diferents peces que s’havien utilitzat com a puntes de projectil i altres també s’havien utilitzat com a eines per a reparar objectes. La rehabilitació ha anat a càrrec de l’experta en recuperació Maria Torta i han comptat amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat.

Les peces datarien del segle II i I a. C. i no és molt habitual la presència d’objectes de plom en esta era als poblat ibers. Per això, les peces s’estudiaran amb deteniment i serviran per a interpretar millor la realitat del poblat de Sant Miquel, situat en una talaia natural molt propera al riu Ebre. La seua funció militar i com a punt de vigilància del riu es veu reforçada amb l’aparició de puntes de projectil. D’altra banda, la presència de material de reparació fa pensar en l’existència d’un taller d’adobacossis, que es podria haver instaurat al poblat com a servei estable, en lloc de ser un taller ambulant, com era habitual.

Properament, s’espera que les peces es puguen exhibir en una exposició a Ca Don Joan, a Vinebre, perquè la població les puga visitar.  

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies