HomeSocietatEl Museu del Ferrocarril es solidaritza amb el poble ucraïnès

El Museu del Ferrocarril es solidaritza amb el poble ucraïnès

Tots aquells que visitin el Museu del Ferrocarril aquest cap de setmana, 5 i 6 de març, podran pagar el preu de la seva entrada lliurant productes de primera necessitat que seran enviats a Ucraïna. El Museu farà arribar els productes a través de la xarxa europea de voluntariat de la qual forma part, FEDECRAIL, i en concret mitjançant les delegacions de Polònia i Ucraïna.

Els voluntaris ucraïnesos ens demanen els articles següents: aigua envasada, conserves, galetes, menjar per nadons, bolquers, bosses d’escombraries, tovalloletes, mantes i medicines de primera necessitat. Entre tots podem contribuir a alleujar una mica les terribles circumstàncies a les que s’han vist conduïts per la invasió de l’exèrcit rus que cada dia que passa actua de forma més despietada davant la impotència que els causa la resistència inesperada i valenta del poble ucraïnès.

FEDECRAIL és la federació europea de museus del ferrocarril i trens històrics turístics i compta amb nombrosos membres tant a Polònia, que està acollint el major nombre de refugiats, com a Ucraïna. FEDECRAIL també col·labora amb la fundació Britànica NERHT dedicada a preservar el ferrocarril als països de l’antic Pacte de Varsòvia, els quals compten encara amb un vast patrimoni ferroviari i, en especial, a la tecnologia del vapor. El Museu del Ferrocarril té una relació especial amb aquests voluntaris, ja que l’any 2019 una vintena de nois i noies de tot Europa van participar al programa d’intercanvi de joves que aquell estiu va tenir lloc a Móra la Nova. Entre aquests s’hi comptaven dos participants provinents d’Ucraïna. De forma desinteressada, aquest grup de joves van col·laborar a les tasques de restauració dels vehicles del Museu. En aquests moments de tremenda dificultat no podem fer més que intentar retornar una mica de la solidaritat que ells van mostrar amb nosaltres.

Aquells que visitin el Museu aquest cap de setmana podran gaudir de les instal·lacions alhora que ajuden aquells que ara mateix més ho necessiten al nostre continent.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 77

Últimes notícies