HomeSocietatEl nombre de noies adolescents amb ordres de protecció per violència de...

El nombre de noies adolescents amb ordres de protecció per violència de gènere es duplica en un any a Catalunya

El nombre de noies adolescents amb ordres de protecció per violència de gènere s’ha duplicat en un any a Catalunya. 77 noies tenien ordres d’este tipus el 2021, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, mentre que l’any anterior, marcat per la pandèmia, eren 41.

Save the Children alerta que les adolescents que pateixen violència per part de les seves parelles segueixen “invisibilitzades”. En este sentit, l’ONG aposta per sensibilitzar d’esta realitat a les adolescents, “perquè sovint no s’identifiquen com a víctimes i pensen que la violència de gènere és cosa d’adults”, ha apuntat Emilie Rivas, responsable de Polítiques d’Infància de Save the Children Catalunya.

“Que la teva parella et controli el mòbil, et faci comentaris sobre com vas vestida o et digui amb qui pots o no sortir de festa no són gestos d’amor, són conductes de violència de gènere”, ha recordat.

Quan s’analitzen xifres de violència de gènere entre l’adolescència, es veu que un percentatge rellevant ja l’ha patit, però, en canvi, un 20% dels adolescents no creuen que existeixi, segons dades del Baròmetre Joventut i Gènere de la Fundació FAD. A Catalunya, en els últimes deu anys, hi hagut 6 víctimes mortals adolescents, segons l’Institut Català de les Dones.

L’ONG aposta per fer més campanyes de sensibilització dels adolescents, però també més formació per als professionals per a la detecció de les víctimes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 91

Últimes notícies