HomeJustíciaEl nou Palau de Justícia de Tortosa entrarà en funcionament abans que...

El nou Palau de Justícia de Tortosa entrarà en funcionament abans que s’acabe l’any

Les obres van començar a principis d’estiu del 2017, fa més de dos anys, i segons els càlculs que un any després feia la consellera de Justícia, Ester Capella, el nou Palau de Justícia de Tortosa ja hauria d’haver entrat en funcionament; però en tot cas ho farà, segons asseguren fonts oficials de la conselleria, abans que s’acabe el 2019. De fet, ja fa algunes setmanes que bona part de l’obra està acabada i que des de l’exterior del nou edifici -construït en un solar de 850 metres quadrats al carrer de la Mercè, propietat de la Generalitat- ja no s’hi aprecia l’evolució dels treballs, però les mateixes fonts expliquen que s’han estat ultimant faenes d’instal·lació de mobiliari i dels serveis tecnològics i informàtics que han de donar cobertura al nou edifici judicial de referència al territori. “S’està acabant de resoldre tot el tema de legalització i llicències per a poder fer l’entrega administrativa de l’obra i, d’altra banda, s’està acabant de fer a dins tot el que cal perquè s’hi puga treballar en condicions òptimes”, sostenen des de la conselleria. Les obres, impulsades per l’exconseller Carles Mundó -ara processat pel Tribunal Suprem- implicaven una inversió de més de 5 milions d’euros.

Segons el projecte executiu, l’edifici té una superfície útil de 3.300 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa i tres pisos d’alçària. Amb el nou edifici, les dos seus judicials de Tortosa -separades per pocs metres de distància- sumaran més de 7.500 metres quadrats, que faran duplicar l’actual espai de l’administració judicial.

En este sentit, la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es va comprometre a principis d’any, després d’una reunió celebrada a l’Audiència de Tarragona, a “redistribuir les competències” entre el jutjat social de Reus i el de Tortosa, de manera que el primer transferisca algunes causes de l’àmbit laboral al de la capital del Baix Ebre, atenent que té una càrrega de faena “molt inferior”.

A més a més de la indiscutible i imprescindible funcionalitat judicial, l’edifici també reforça l’aposta urbanística de l’Administració per a situar edificis públics al nucli antic de Tortosa, en favor de la seua recuperació progressiva.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 79

Últimes notícies