HomeSense categoriaSalut ultima la viabilitat de l’aparcament en alçada per a l’Hospital de...

Salut ultima la viabilitat de l’aparcament en alçada per a l’Hospital de Tortosa

La Generalitat ha de traure a licitació en breu els projectes d’ampliació del servei d’urgències i del nou edifici oncològic de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Estes millores, així com una futura ampliació del centre de referència a les Terres de l’Ebre, haurien d’executar-se paral·lelament a la resolució de l’accessibilitat i la integració urbanística de l’hospital a la ciutat, a través de l’aparcament en alçada -construït al mateix talús que sosté l’hospital pel sud-oest- anunciat per l’exconseller Antoni Comín el juliol del 2017.

Mig any després, l’aleshores director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, anunciava la sortida a concurs de la redacció del projecte i preveia que en un any, a principis d’enguany, podien començar les obres. Però certament, amb pressupost de la Generalitat prorrogat, el 2019 ha avançat sense novetats al respecte, i ara fonts de l’actual direcció de Salut al territori han matisat que allò que està a punt de rebre l’Administració és “un avantprojecte” que ha de concretar la gran complexitat tècnica -i econòmica- de l’obra. La directora de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha constatat a mitjans locals la complexitat per la presència del talús de darrere de l’antic cinema Fèmina, cosa que implica una obra en vertical de molta envergadura quant a moviment de terra i necessitats de contenció. Salut no ha posat damunt de la taula explícitament la possibilitat “remota” de renunciar al projecte, i insistix en la prioritat tant per al Departament com per a la ciutat de Tortosa, però Lleixà s’ha remès a una reunió tècnica imminent perquè el Departament puga prendre una determinació sobre el projecte i el seu finançament -a partir del grau de viabilitat tècnica que determine l’avantprojecte- “abans que s’acabe l’any”. 

Urbanísticament, el nou edifici uniria amb diferents plantes el nivell de l’hospital amb el nivell de la ciutat contindria els usos d’aparcament per a uns 400 vehicles; escales mecàniques i ascensors per a millorar l’accessibilitat a l’hospital dels vianants des del centre de la ciutat i una reserva per a futurs usos hospitalaris ambulatoris i administratius. Si més no, esta era la idea. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 13 = 22

Últimes notícies