HomeSocietatEl nucli històric de Tortosa i el barri de la Vila d'Amposta...

El nucli històric de Tortosa i el barri de la Vila d’Amposta entren a la fase pilot ‘Barris amb futur’ de la Generalitat

La fase pilot del pla ‘Barris amb futur’ de la Generalitat es desplegarà al nucli històric de Tortosa i també al Barri de la Vila d’Amposta, a la zona on està l’Ajuntament, i en altres 18 barris més de Catalunya durant el 2024 on hi ha espais ebrencs d’Alfara de Carles, Freginals, Prat de Compte i Vinebre. Aquest pla, aprovat pel Govern el passat mes d’octubre, té per objectiu intervenir amb polítiques socials i urbanes en zones del territori considerades d’especial complexitat.

Tots tenim identificades parts del nostre país que es queden despenjades, al marge, i on el risc de fractura és absolutament rellevant“, ha afirmat el conseller de Drets SocialsCarles Campuzano, en unes jornades organitzades aquest dilluns per explicar el projecte.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és revertir la “pobresa severa” i actuar en barris on gran part de la població es troba en situació irregular o sense recursos i que també presenten risc de degradació urbanística. Tal com ha reivindicat el titular de Drets Socials, el pla posa el focus en la intervenció comunitària i la capacitat d’organització de les diferents administracions.

Per revertir els indicadors socioeconòmics, cadascuna de les àrees identificades haurà de dissenyar per consens una estratègia d’intervenció que prioritzi les necessitats socials més importants a atendre. Les accions concretes es decidiran des del territori, però partiran d’uns eixos comuns: la millora dels espais de sociabilitat, com ara els equipaments, els espais públics o l’organització veïnal; i la millora de les condicions de vida dels ciutadans. També es treballarà per fomentar la igualtat d’oportunitats, sobretot pel que fa a la infància i l’adolescència. En aquest àmbit, s’actuarà des de l’educació, el lleure, l’accés a la cultura, la llengua, l’equitat de gènere, o la salut; motiu pel qual el projecte, tot i estar liderat per Drets Socials, comptarà amb la intervenció d’altres departaments com el d’Educació, Salut, Empresa i Treball o Cultura.

Segons ha detallat el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs, els barris s’han escollit d’acord amb criteris quantitatius -amb indicadors com ara població migrant amb renda baixa-mitjana, població amb estudis baixos, joves sense estudis, població ocupada, renda mitjana per persona i treball de baixa qualificació- i criteris qualitatius basats en la capacitat de resposta del territori tant des de l’àmbit institucional com des de l’acció comunitària.

El conseller de Drets Socials ha concretat el desplegament del projecte en la jornada ‘Barris amb futur: construïm la Catalunya fraterna’, que ha comptat també amb les intervencions del catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l’IGOP, Ismael Blanco Fillola, i l’arquitecta i urbanista Itziar González Virós.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 10

Últimes notícies