HomeCulturaEl pallarès Àlvar Calvet guanya el certamen XYZ d'intervencions artístiques efímeres

El pallarès Àlvar Calvet guanya el certamen XYZ d’intervencions artístiques efímeres

CULTURA // La cinquena edició de la convocatòria d’instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre i dirigida per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, ja té guanyador. La proposta ‘Guanyar Terreno’ de l’artista contemporani Àlvar Calvet ha estat escollida per votació popular entre els tres finalistes seleccionats prèviament per un jurat.

Nascut a la comarca del Pallars, Calvet fa anys que mostra interès per les Terres de l’Ebre i específicament per la gestió de l’aigua i els sediments. Per això la seua proposta denuncia la regressió del Delta i reflexiona sobre la problemàtica. Així, preveu la instal·lació de monticles d’arena amb monedes de terra cuita (elaborades amb sediments provinents dels rius del Pallars) que representen a la vegada, el valor monetari i la mirada cap al futur. 

Els visitants podran recollir-ne una, amb la condició que s’enduguen 5Kg de sorra fins al Trabucador.

Les tres propostes seleccionades pel jurat s’han sotmès a un procés de votació popular (telemàtica i presencial) en el qual hi han participat 1.575 persones. L’obra escollida, Guanyar Terreno, ha rebut el 41% dels vots i s’instal·larà al canal de la dreta de l’Ebre en el seu pas per Amposta la segona quinzena de juliol. La dotació econòmica del premi són 4.000 euros. 

Les altres dues propostes finalistes eren Arròs penjant (d’Anaïs Faiges Tomàs, Rosa Palmer Margalef, Xavi Pous Blanquet, Marta Díez Caballé) i Micronació (de Priscila Alegre, Rexall Ignacio Araneda i Feliu Mollà) que han obtingut el 38% i el 21% dels vots, respectivament. 

El jurat d’XYZ encarregat de fer la selecció inicial ha estat integrat per tres professionals del món de l’art —Rafael Tormo, Rosa Ferré i Manuel Olveira—, amb la participació amb veu i sense vot d’un membre de la Comunitat de regants del Canal de la Dreta de l’Ebre, les comissàries d’XYZ Eva Cajigos i Antònia Ripoll, i l’equip del Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 43

Últimes notícies