HomeSense categoriaEl Parc dels Xiribecs estrena ‘La cabina dels llibres lliures’

El Parc dels Xiribecs estrena ‘La cabina dels llibres lliures’

Des de dijous 21 d’abril, el Parc dels Xiribecs disposa d’un nou espai de lectura. Es tracta de ‘La cabina dels llibres lliures’, una antiga cabina de Telefònica reconvertida, gràcies a l’Escola d’Art i Disseny, amb un espai d’intercanvi de llibres que estan “alliberats”; llibres que ni es venen ni es compren, que es poden agafar lliurement i es poden emportar a casa.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, i com una de els activitats incloses dins el programa preparat per la regidoria d’Ensenyament i Cultura, dijous s’ha obert al públic el nou espai.

La cabina és disseny de l’estudiant del cicle superior de Pintura i Art Mural d’Esardi, Anaïs Faiges, qui també ha estat la responsable d’implementar-lo. El seu disseny es va escollir dels dotze projectes que van presentar els estudiants. A més, per a l’interior s’ha comptat amb la col·laboració dels estudiants de disseny d’interiors. Sobre el disseny, que es va gestar ja fa prop de dos anys, Faiges explica que predomina el color groc, “com a color d’energia i de rapidesa”. També assenyala que a la cabina l’envolten braços de colors amb un llibre a la mà, i braços grocs que no tenen mans, perquè acaben dins a la cabina agafant un llibre.

A més d’Esardi, que ha fet el disseny de la cabina, i Telefònica, que l’ha cedit, al projecte també hi ha col·laborat la Biblioteca Sebastià J. Arbó i la Fundació Pere Mata. Aquests últims seran els que s’encarregaran de controlar que els llibres que hi haja siguin de qualitat. Tal i com recorda la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí, La cabina dels llibres lliures és un punt on es poden agafar llibres per una estona o per emportar- se’ls a casa i també es poden deixar llibres de casa en bon estat com novel·les, infantils, còmics, llibres de divulgació o de viatge –sempre que no siguin obres obsoletes o desactualitzades.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies