HomeSense categoriaDiversos actes recordaran la figura de Ricard Salvat coincidint amb el dècim...

Diversos actes recordaran la figura de Ricard Salvat coincidint amb el dècim aniversari de la mort

Diversos actes culturals recordaran, els dies 29 i 31 de març, la figura de Ricard Salvat. Ho faran coincidint amb el dècim aniversari de la mort, per destacar-ne la contribució cultural al país especialment pel que fa a l’àmbit teatral.

Els actes previstos començaran divendres, 29 de març, amb la presentació de dos llibres que recullen alguns dels textos personals de Salvat. Es tracta de ‘Diaris (1962-1968)’ i ‘Diaris (1969-1972)’, que ha editat la Universitat de Barcelona. La presentació tindrà lloc a partir de les 17.30 h, al saló de plens de l’ajuntament. Els actes continuaran diumenge 31, a les 12.30 h als Reials Col·legis, amb un espectacle poètic, musical i teatral.

Ricard Salvat (Tortosa, 1934) va ser dramaturg i director teatral, entre altres facetes culturals, i un dels noms de referència del teatre català de la segona meitat del segle XX. La seua llarga trajectòria el va fer valedor de diversos premis i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi, al 1996, el Premi Nacional de Teatre de Catalunya, al 1999, o el premi Joanot Martorell de Literatura Catalana al 1959, per l’obra ‘Animals destructors de lleis’. Al 2004 va impulsar i dirigir a Tortosa el festival Entre Cultures, que va voler aproximar el món teatral entre països de la Mediterrània de cultures musulmana, cristiana i jueva. Ricard Salvat va morir el 24 de març del 2009, a Barcelona.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 50

Últimes notícies