HomeSalutEl Parlament aprova una moció per a reclamar que les obres del...

El Parlament aprova una moció per a reclamar que les obres del nou hospital comencen abans del 2025

La Comissió de Salut del Parlament va aprovar el 16 de març passat una moció, a iniciativa dels comuns, la UCP i els socialistes, i acordada amb la resta de grups, en què s’insta el Govern de la Generalitat “a accelerar els tràmits i l’acord amb l’Ajuntament per a fer efectiva la cessió dels terrenys per a la construcció del nou hospital a Tortosa amb urgència, i accelerar la redacció dels estudis previs i iniciar els tràmits per a la redacció del projecte bàsic i executiu amb l’objectiu d’iniciar les obres abans de finalitzar l’any 2024”. La CUP se’n va abstenir, finalment, i tots els altres partits van votar-hi a favor.

Esta gairebé unanimitat política i el fet que l’Ajuntament de Tortosa haja fet arribar al Govern una proposta d’ubicació del futur hospital al Pla parcial del Camí de Roquetes i que el Govern ja haja iniciat la redacció del Pla funcional del futur nou hospital, segons la Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre, són ara mateix els principals motius d’optimisme del grup de pressió, que dimecres va comparèixer per a valorar positivament els avenços i per a explicar que també han reclamat el suport dels ajuntaments a través dels consells d’alcaldes dels consells comarcals. De moment, s’han reunit amb els batlles del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre, i ja han rebut i notificat el suport dels consistoris de Tortosa i Roquetes, segons ha explicat el portaveu de la Plataforma, Sisco Lahosa.

Lahosa també va transmetre que la plataforma ha demanat al Departament de Salut intervenir en la redacció dels aspectes més substancials del Pla funcional del futur hospital. “Volem que siga un Pla participatiu per a definir el model en funció de les necessitats del territori”, considera Lahosa. La plataforma compta amb una comissió tècnica formada per professionals dels sectors que estarien implicats en la construcció d’un nou equipament hospitalari.

Respecte a la llei de patrimoni

D’altra banda, la Plataforma ha demanat al Departament de Cultura personar-se en la tramitació de l’expedient de les obres d’ampliació de l’actual hospital, i ha reclamat el màxim respecte a la Llei de patrimoni cultural català, que protegix les muralles i les avançades de Tortosa situades en l’àmbit de l’actual Verge de la Cinta. “No volem paralitzar res, però volem que el que es faça es faça amb cura i respecte a la llei”, tanca Lahosa.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 74 = 80

Últimes notícies