HomeOcupacióL’Ajuntament d’Ulldecona potencia les polítiques d’ocupació per al jovent qualificat

L’Ajuntament d’Ulldecona potencia les polítiques d’ocupació per al jovent qualificat

Gràcies a les subvencions de la Llei de barris de la Generalitat, des de fa anys que Ulldecona treballa amb plans d’ocupació relacionats amb la millora i manteniment dels diferents espais públics urbans, com el desbrossament o la neteja. L’Ajuntament d’Ulldecona, però, trobava a faltar ajudar per a la seua gent jove més formada, que acaba estudiant fora i ja no torna al poble per falta d’oportunitats. L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura Brusca, explicava en una entrevista a La Plana Ràdio que “teníem molt d’interès a orientar alguna de les nostres polítiques a este col·lectiu i poder recuperar este talent que marxa d’Ulldecona, de persones joves, majoritàriament, que encara no han trobat feina i que busquen una primera oportunitat”.

Precisament, enguany s’ha adjudicat per primera vegada el projecte Primera Experiència Professional, que oferix el Servei d’Ocupació de Catalunya gràcies a una subvenció de 128.435 euros per a contractar sis joves en feines tècniques molt específiques: “Creiem molt necessari donar una oportunitat a estos joves que estan buscant feina, que tenen una formació, siga a través d’un grau formatiu superior o també de qualsevol carrera universitària, que els és encara més difícil trobar feines qualificades i adaptades a les seues expectatives”.

El programa beneficia persones joves, de 16 a 30 anys, a l’atur, que puguen formalitzar un contracte formatiu de pràctica professional per a cobrir, preferentment, tasques relacionades amb la transició ecològica i l’economia verda, la digitalització de serveis, la cohesió social –l’atenció de la dependència i intervenció amb col·lectius vulnerables, la rehabilitació d’entorns i habitatge–, així com el desenvolupament local rural. Totes les contractacions s’han de fer abans del 31 de març.

Treball entre administracions

El projecte Primera Experiència Professional ajuda, així, a fer entrar el jovent al món laboral i donar les aptituds que moltes vegades es demanen les empreses. Així i tot, l’alcaldessa d’Ulldecona considera que la realitat del territori comporta posar en contacte els diferents col·lectius perquè “hi ha llocs de treball que continuen sense cobrir-se i, en canvi, hi ha molts joves que han de marxar fora perquè no troben llocs adequats a les seues expectatives”.

Per tant, Ventura Brusca manifesta que “són polítiques que s’han de fer en una mirada més d’abast territorial”. Així, és un treball conjunt de les diferents administracions amb el mateix objectiu de donar oportunitats a la ciutadania.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

42 + = 46

Últimes notícies