HomePolíticaEl Parlament demana al Govern que aprovi el document de planificació territorial...

El Parlament demana al Govern que aprovi el document de planificació territorial per a la implantació de renovables

El ple del Parlament ha instat el Govern a presentar i aprovar el document de planificació territorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya. Així ho exposa un punt d’una moció de Junts, que s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte de Vox. El ple també ha demanat a l’executiu de Pere Aragonès que estudiï el potencial de les centrals hidroelèctriques reversibles o de bombeig en els 66 pantans de Catalunya, prioritzant aquells que pertanyen a les conques internes i els pantans dels rius Noguera Ribagorçana i Ebre. Aquest punt de la mateixa moció de JxCat s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte de Cs, que s’hi ha abstingut, i de Vox, que hi ha votat en contra.

El punt exposa que els sis pantans dels rius Noguera Ribagorçana i Ebre poden fer una funció de magatzem dels grans excedents d’energia renovable que generarà Aragó, i poden evitar la possible construcció a Catalunya de diferents línies de molt alta tensió de 400.000 volts amb torres de 85 metres d’alçada.

Així mateix, el ple també ha instat el Govern a estudiar les possibilitats i el potencial de l’energètica pública en els àmbits de la generació i de la distribució d’energia renovable. Al mateix temps, demana exigir al govern espanyol que obligui les empreses distribuïdores a la publicació de la seva capacitat d’accés i de connexió de cada punt de la xarxa per tal de poder evacuar la futura generació de les energies renovables a implementar.

Finalment, el Parlament s’ha compromès a dur a terme un ple monogràfic sobre la necessitat d’accelerar la transició cap a les energies renovables en un termini màxim de tres mesos.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 80

Últimes notícies