HomeSocietatEl Parlament lliura els diplomes als participants en els tallers formatius adreçats...

El Parlament lliura els diplomes als participants en els tallers formatius adreçats a la gent gran

El Parlament ha lliurat aquesta tarda els diplomes a la seixantena de persones que han participat el darrer any al taller “Parlament i ciutadania. L’experiència de ser diputat”, una activitat educativa, dirigida a la gent gran, que la cambra organitza conjuntament amb l’Agrupació d’Aules de Formació permanent per a la Gent Gran (Afopa).

La presidenta, Anna Erra, ha donat les gràcies als assistents per participar en aquesta activitat que té com a objectiu “obrir la cambra a la ciutadania, fer-la més oberta, participativa i propera”. Erra confia que els participants es convertiran “en nous ambaixadors de la institució i defensors de la política, de les seves complexitats i de la seva importància per la democràcia”.

La presidenta de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per la Gent Gran, Muntsa Lamúa, ha expressat la “satisfacció per tenir aquest lligam amb el Parlament” i ha explicat que per la seva entitat suposa “un luxe poder venir al Parlament no com a convidats sinó com a persones que ja hi pertanyen”. Finalment, Esperança Castrelo, ha donat les gràcies als organitzadors en nom de tots els participants en l’activitat i els ha animat a continuar amb uns tallers “molt interessants i instructius”.

Els tallers de simulació parlamentària per a la gent gran son quatre sessions en què els serveis educatius del Parlament ofereixen formació teòrica sobre la història i les funcions de la cambra, i els participants recreen la tasca dels diputats, formant grups parlamentaris, debatent, investint un president de la Generalitat i, també, assistint a una sessió plenària real. Aquests tallers van començar el 2019, però es van haver de suspendre per la pandèmia i es van recuperar l’abril del 2023.

La cambra també ofereix tallers de simulació parlamentària a alumnes d’educació primària i secundària, de batxillerat i de la universitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies