HomeTerres de l'EbreEl pla de desescalada no afecta l'aforament de les botigues que es...

El pla de desescalada no afecta l’aforament de les botigues que es manté al 30%

TERRES DE L’EBRE // L’esborrany del pla de desescalada que han preparat els departaments de Salut i Interior preveu en una primera fase, que comença el 23 de novembre arreu del país. Es manté el 30% en les botigues de menys de 800 metres quadrats. Les més grans han de continuar reduint la superfície màxima de venda fins aquesta xifra. Els centres comercials segueixen tancats. Segons el document, al qual ha tingut accés l’ACN i han confirmat fonts del Govern. 

Pel que fa a la mobilitat, es manté el tancament perimetral de Catalunya i el municipal de cap de setmana, així com el toc de queda. 

En una segona etapa, un canvi important és el del confinament de cap de setmana que passaria a ser comarcal, i en el comerç, les botigues podrien obrir al 50%. Les més grans de 800 m2 podrien recuperar tot l’espai sempre que mantinguin l’aforament a la meitat, però els centres comercials segueixen tancats excepte els comerços de primera necessitat o els locals que tinguin accés directe des de la via pública

 

Reunions de persones en fase 3 

En una tercera fase, les trobades ja poden ser de 10 persones corresponents a un màxim de dues bombolles de convivència habituals o una bombolla ampliada. El confinament de cap de setmana passa a funcionar per àrees, sempre que estiguin en la mateixa fase.

Els centres comercials poden tornar a obrir al 30%. 

 

Els canvis de la quarta fase  

S’elimina el confinament de cap de setmana, però es manté el tancament perimetral de Catalunya i el toc de queda. Els centres comercials podran reobrir al 50%, excepte zones comunes. El Govern ja va anunciar que la desescalada podria ser asimètrica i aplicar-se a diferents velocitats al territori. La intenció és que el pla es pugui enllestir i presentar el dijous.

El document deixa clar que les quatre etapes del pla de reobertura es reavaluaran territorialment cada 15 dies. En funció dels resultats es decidirà si es continua amb el pla (si l’Rt segueix per sota de 0,9 i els nous ingressos setmanals van a la baixa), si es prorroguen les mesures vigents (si l’Rt està entre 0,9 i 1 i s’estabilitzen els nous ingressos), o bé si es revisen les restriccions aplicades (Rt per sobre d’1 i increment d’ingressos setmanals).

 

 

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies

-->