HomeSense categoriaEl Pla d'Ocupació de les Serres de Pàndols i Cavalls, impulsat...

El Pla d’Ocupació de les Serres de Pàndols i Cavalls, impulsat per la Diputació, finalitza els treballs de millora i manteniment de l’entorn

El Pla d’Ocupació de les Serres de Pàndols i Cavalls, impulsat per la Diputació de Tarragona, s’ha clos aquest dilluns després de 6 mesos de treballs de millora i manteniment de l’entorn d’aquest espai d’interès natural.

Un grup de 3 persones que es trobaven en situació d’atur hi ha treballat des del 5 de setembre fent treballs forestals per afavorir la prevenció d’incendis. Precisament aquesta zona va patir l’any 2012 un incendi que va cremar 110 hectàrees.

El diputat de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria, Joan Josep Malràs, ha presidit l’acte de cloenda que s’ha celebrat al Palau Climent de la Diputació a Tortosa. La trobada ha servit per fer un balanç de les actuacions que s’hi han dut a terme. En concret, al Barranc de les Llobes i Bous (Pinell de Brai) s’han fet tasques de desbrossada de sotabosc i poda d’arbrat. A més, s’han eliminat restes de vegetació que havien cremat en l’incendi amb la finalitat d’afavorir-ne el rebrot i la germinació. D’altra banda, a la zona de la pujada al cim Puig Cavaller (Gandesa) s’han realitzat treballs d’estassades, poda i eliminació de restes de vegetació a la franja de prevenció d’incendis oberta l’any 2014 amb l’objectiu de disminuir la càrrega de combustible forestal a la zona.  

Aquest pla és un dels Plans d’Ocupació dels Espais Naturals que afavoreixen el manteniment dels Parcs Naturals de la Serra de Montsant, els Ports, el Delta de l’Ebre i del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, a més de les Serres de Pàndols i Cavalls, mitjançant la contractació de persones que es troben en situació d’atur. Aquests projectes formen part del Pla de Foment de l’Ocupació que impulsa anualment la Diputació de Tarragona des de fa sis anys, i el 2018 inclou 10 Plans d’Ocupació Comarcals, 5 Plans d’Ocupació als Espais Naturals i 1 Pla d’Ocupació Corporatiu, que han proporcionat feina a 68 persones.

Amb aquesta iniciativa es pretén potenciar l’ocupabilitat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i oferir als participants feina, formació i noves capacitacions professionals.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies