HomeTerres de l'EbreDeltebre demana a Salut dotar el municipi d’un centre sanitari de referència...

Deltebre demana a Salut dotar el municipi d’un centre sanitari de referència al Delta

Deltebre vol dotar-se d’un centre de salut de referència que done servei als municipis del Delta i que puga equiparar-se en serveis i instal·lacions a un centre de salut d’àmbit territorial o comarcal.

El ple municipal va aprovar -en la sessió de l’11 de desembre- la moció d’Enlairem Deltebre, subscrita pel PSC, que reclama la creació del Centre de Salut del Delta, i que recorda que actualment el Centre d’Assistència Primària de Deltebre dona ja cobertura a les poblacions de Sant Jaume d’Enveja i els Muntells i que a l’estiu arriba a donar servei a una població que supera els 25.000 habitants. Segons el govern municipal, el nou equipament hauria de tindre uns serveis mínims d’urgències amb capacitat per a realitzar analítiques o radiografies.

L’objectiu és que els usuaris del CAP no hagen de desplaçar-se fins al centre hospitalari  de referència -el de Tortosa- per a fer-se una simple analítica d’urgència o una radiografia”, insistix la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Deltebre, Lluïsa Ventura. “Volem  un centre de salut amb tots els serveis i prestacions necessàries d’un equipament comarcal o territorial de referència”, va reiterar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que va instar el Departament de Salut a estudiar la proposta i iniciar la redacció del projecte per a “vertebrar un equipament que siga punt de referència real i efectiu com a centre de salut per als municipis del Delta”. A més, la moció demana millorar els serveis actuals del CAP Deltebre, davant les queixes de la ciutadania per la demora en les visites del metge de capçalera o les cues als taulells d’admissió. També demanen que es cobrisquen les baixes dels especialistes, entre d’altres peticions.

El Grup Municipal d’ERC- Més Deltebre es va abstindre en la votació de la moció, ja que, tot i compartir el fons de la moció i les propostes de millora que s’hi fan, no compartixen les formes i creuen que la petició no s’hauria d’haver vehiculat a través d’una moció al ple sinó amb una reunió amb els responsables territorials del Departament de Salut. “Creiem que és una moció política i si el que busca és un enfrontament amb el Departament de Salut no ens hi trobaran, sí però en les millores que planteja”, va dir la regidora republicana, Laura Fabra. A més, recorden que “la creació d’un espai sanitari de referència al Delta és una competència que depèn de planificació sanitària del Departament de Salut i sabem, i vostès també ho saben, que no hi ha cap actuació a curt termini que plantege construir un nou CAP a Deltebre”. Segons Soler,“Deltebre no ha de demanar permís a ningú” perquè el ple puga reclamar un centre sanitari de referència: “Hem de dir aquí estem i volem això. O és que Deltebre, un poble que és capitalitat al Delta, no pot aspirar a tindre un centre sanitari de referència?”.

 

Aprovades les bases per als ajuts socials

El ple va aprovar també les bases per a atorgar ajuts als tributs locals i els ajuts d’urgència social, uns ajuts que este 2019 han beneficiat 181 famílies del municipi  amb un import total de 36.900 euros.  A més, es va aprovar l’actualització del RELDE, el reglament d’empreses licitadores de Deltebre, amb l’objectiu d’incrementar la transparència en les adjudicacions d’obres i serveis  de quantia menor i fomentar la igualtat d’oportunitats entre empreses. Alhora el RELDE pretén afavorir la contractació d’empreses locals. Amb este reglament, la passada legislatura es va incrementar la facturació a les empreses del municipi un 122%, i va superar la xifra del 5 milions d’euros.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies

-->