HomePolíticaEl ple de la Ràpita decidirà si es canvia o no el...

El ple de la Ràpita decidirà si es canvia o no el nom oficial del municipi

Fins a 3.328 veïns i veïnes de la Ràpita han expressat la seua voluntat i un 18,03% ha decidit que volen que el nom oficial del municipi siga La Ràpita i el 8,39% Sant Carles de la Ràpita. Este ha estat el resultat de la consulta convocada per l’Ajuntament de la Ràpita durant la jornada d’este dimarts 12 d’octubre, en què 12.520 rapitencs i rapitenques estaven cridats a les urnes. Segons les dades oficials, han participat 3.328 persones, el que correspon a un 26,7% del cens. Els resultats han estat 2.246 per La Ràpita, 1.045 per Sant Carles de la Ràpita, 28 nuls i 9 en blanc.

Així doncs, malgrat que La Ràpita ha obtingut més vots, els resultats de la consulta, segons van pactar en junta de portaveus no serien validats automàticament per oficialitzar el canvi de nom, ja que esta opció no hauria aconseguit més del 20% del cens -havien de sumar més de 2.500 vots- perquè l’equip de govern ho portés al pròxim ple.

Ara, segons ha anunciat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, “els resultats són clars, 7 de cada 10 persones ha apostat per La Ràpita” i afegix que “ara s’ha d’obrir un període de reflexió perquè cada grup polític analitze els resultats, la participació i el seu posicionament polític, perquè l’acord era que si una opció arribava a més del 20% dels cens es validava automàticament, si no -com és el cas-, ara cadascun dels grups polítics haurà de prendre una determinació de com gestionem, a partir d’ara, els resultats”. Per tant, tot i no complir els requisits per validar automàticament els resultats, “ara toca fer esta reflexió per si es canvia o no el nom perquè els rapitencs i rapitenques han apostat de manera clara pel canvi. A partir d’aquí, l’òrgan sobirà per tramitar el canvi de nom és el ple de l’Ajuntament de la Ràpita, s’ha de decidir si es porta a debat i si es porta, com es posiciona cadascun dels grups polítics”.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies