HomePolíticaEl Ple de la Ràpita reclama al Govern de l’Estat la creació...

El Ple de la Ràpita reclama al Govern de l’Estat la creació d’un fons especial per a la recuperació econòmica i social

LA RÀPITA // El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat per unanimitat una proposta subscrita per tots els grups municipals, excepte el PSC, que reclama al Govern espanyol un fons extraordinari de 5.000 milions d’euros perquè els ens locals puguin fer front a la recuperació econòmica i social de la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19. La resolució aprovada durant el plenari del mes de setembre, també insta al Govern espanyol a flexibilitzar la regla de despesa dels ajuntaments, a modificar la llei d’estabilitat pressupostària (Llei 2/2012) i que les administracions locals puguin disposar del superàvit de l’any 2019 i dels romanents acumulats.

A més a més, l’Ajuntament de la Ràpita exigeix al Govern de la Generalitat la creació d’un fons de cooperació extraordinari, dotat amb un mínim de 150 milions d’euros per atendre les necessitats socials que ha generat la pandèmia, així com l’habilitació d’una línia de compensació econòmica a les administracions locals  per unes despeses que no els corresponen.

Amb l’aprovació d’aquesta proposta impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, l’Ajuntament de la Ràpita se suma a les reclamacions dels ajuntaments d’arreu de l’Estat a favor de la suficiència financera dels ens locals amb la intenció de donar resposta a les necessitats de les veïnes i els veïns del municipi.

Moció pel desdoblament de la C-12

El grup del PSC ha presentat una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya el desdoblament de la carretera C-12. La portaveu socialista, Rosa Anglés, ha reclamat que els ajuntaments “facin força a la Generalitat de Catalunya arregli aquesta carretera com s’ha d’arreglar amb un desdoblament i no amb una solució de carrils de 2 + 1”. Pel portaveu d’ERC, Albert Salvadó, el desdoblament de la C-12 “és una reivindicació històrica del territori” però també ha recordat que la carretera N-340 afecta a més gent de la Ràpita” i ha emplaçat al PSC “a demanar a l’Estat el tercer carril de l’AP-7 al govern central”. La portaveu de Junts per Catalunya, Helena Queral, ha apuntat que l’Ajuntament de la Ràpita ha de posar esforços en altres carreteres i ha recordat que el departament de Territori està executant millores a la C-12. Per la seva banda, el portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández, ha dit que “ja toca” arreglar la C-12 que és “una carretera prou perillosa”. La moció dels socialistes s’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, el PSC, Més Ràpita i amb l’abstenció de JxCAT.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies