HomePolíticaEl ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà les bases de concessió de...

El ple de l’Ajuntament de Tortosa aprovarà les bases de concessió de subvencions per activitats culturals

El ple de l’Ajuntament de Tortosa aprovarà en la sessió ordinària de dilluns que ve les bases específiques d’atorgament de subvencions per l’organització d’activitats culturals. Uns ajuts que tenen la finalitat de dinamitzar l’activitat cultural de la ciutat i afavorir la cooperació entre el sector públic i el privat. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la primera tinenta d’alcaldia, Mar Lleixà i el segon tinent d’alcaldia, Víctor Grau, han explicat avui en roda de premsa els temes que es tractaran en el ple ordinari.

Pel que fa a les bases de concessió de subvencions per l’organització d’activitats culturals incorporen alguns canvis com ara que la concessió de l’ajut es condiciona a aconseguir una puntuació mínima de 50 punts (sobre 100), la valoració d’aspectes com l’aplicació de la paritat de gènere i la perspectiva de gènere en els projectes o la realització d’activitats culturals amb una finalitat inclusiva. Una vegada aprovades les bases, l’Ajuntament publicarà la convocatòria de concessió dels ajuts corresponent a l’exercici 2024.

Un altre dels punts que es debatrà en el ple és la modificació puntual del POUM a l’avinguda de Don Álvaro de Campredó. Es tracta d’una superfície de 973,79 metres quadrats que es classificarà com a sòl urbà. També en el ple es nomenarà com a membre representant suplent de l’Ajuntament al Parc Natural dels Ports, la regidora Pilar Caballé.

En la sessió plenària es donarà compte de la liquidació del pressupost 2023. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tortosa ha tancat el pressupost amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de 2,6 milions d’euros, que després d’atendre els compromisos de despesa adquirits durant el 2023 es reduirà a 360.000 euros, segons les previsions, i que serà un 85% inferior al de fa un any.

En l’apartat de les mocions, es debatrà una proposta dels grups municipals de Movem
Tortosa-PSC i Esquerra sobre la situació de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, que condemna la mala gestió de l’anterior equip de govern, que ha portat el centre a un dèficit estructural d’1,6 milions d’euros al tancament de l’exercici 2023. La moció també insta el govern a seguir treballant conjuntament amb la Generalitat per a garantir la continuïtat de l’Hospital de Jesús i la residència i convertir-la en una institució viable des d’un punt de vista financer amb un doble objectiu: el manteniment de l’equip humà i la qualitat assistencial als usuaris.

Finalment, es debatrà una moció de Junts que reclama l’obertura del complex esportiu Win en caps de setmana, amb l’objectiu de garantir i facilitar la pràctica de les diferents modalitats i activitats dirigides als dos complexos esportius municipals: Win Tortosa i Win Jesús.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies