HomePolíticaEl pressupost de l’Ametlla de Mar 2024 haurà de ser validat pel...

El pressupost de l’Ametlla de Mar 2024 haurà de ser validat pel Ministeri d’Hisenda

L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, ha afirmat que el pressupost que estan enllestint de cara a l’exercici del 2024 “haurà de ser aprovat pel Ministeri d’Hisenda”. Així ho va declarar a l’Entrevista de L’Ebre al Dia, un programa de Canal TE, afegint que es tracta d’un fet que “no havia passat mai”.

La batllessa (Junts per l’Ametlla de Mar) va explicar que la situació econòmica que viu el municipi és delicada des de fa anys, amb un endeutament que s’enfila al voltant dels 20 milions d’euros. El que ha condicionat, però, que ara necessiten el vistiplau del ministeri d’Hisenda és el darrer Pla d’Ajust Econòmic, aprovat el mes de març passat per tal de fer front a estos deutes. “El passat mes de setembre el Ministeri ens va requerir que prenguéssem les mesures necessàries per a tirar endavant els deutes de l’Ajuntament”, deia Del Amo, que afegia “per tal de complir amb el Pla, hem hagut de pujar impostos, com l’IBI, l’aigua, les escombraries i altres serveis que presta l’Ajuntament, al mateix temps que hem hagut de reduir la despesa”. Tot això en un context d’inflació, de l’increment del cost de l’energia, la nova llei de residus, i l’increment salarial determinat per l’Estat.

L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar afirmava que “la condició que ens fa fer esta pujada d’impostos, que no agrada a ningú i no és massa popular, és causada pel pla d’ajust. Se’ns ha dit que no és necessari complir-los, que se n’havien fet d’altres i no s’havien complert, però no és la nostra opinió”. De fet, Del Amo sentenciava que la conseqüència de l’incompliment del pla d’ajust és que “ara ens veiem obligats a elaborar un pressupost, el de 2024, que prèviament l’haurà d’aprovar el Ministeri d’Hisenda. Serà un informe vinculant i ens hauran de donar el vistiplau: si consideren que no s’han pres les mesures necessàries de pujada d’impostos i de rebaixa de despesa, l’haurem de modificar i estarem a expenses de l’aprovació del Ministeri d’Hisenda”. Així, apunta que els comptes 2024 no podran aprovar-se en plenari al novembre, tal com es fa habitualment.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies