HomeCulturaEl pressupost de Tortosa per al 2022 preveu un augment de més...

El pressupost de Tortosa per al 2022 preveu un augment de més del 50% en Cultura

El pressupost elaborat pel govern municipal per al 2022 manté l’aposta per la Cultura com a eix transformador de la ciutat després d’un any intens per la celebració de la Capital de la Cultura Catalana.

Els comptes que el govern de Tortosa ha preparat plantegen un increment del 51,51% en la despesa cultural, per tal de reforçar la programació i mantenir el suport al teixit associatiu de la ciutat.

Tal i com ha explicat este dijous el regidor de Cultura, Enric Roig, el pressupost per al 2022 s’ha elaborat amb la voluntat de poder donar continuitat a l’increment d’activitat cultural.

Roig ha reivindicat que “la Capital de la Cultura Catalana ha estat un element que ha ajudat a reactivar la ciutat, amb una gran aposta al sector cultural i una oportunitat per replantejar qüestions i iniciar projectes nous, als que des del govern de Tortosa volem donar continuïtat”.

En esta línia ha exposat que “l’increment del pressupost en Cultura ve determninat per la voluntat del govern municipal de definir-la com un eix central, entenent-la com un element cohesionador i pilar del benestar i regeneració econòmica a la nostra ciutat”. “Vam canviar el model del festival de Jazz, aconseguint una implicació directa amb el sector de la restauració”, ha exemplificat el regidor.

Este increment permetrà consolidar alguns dels projectes iniciats amb la Capital de la Cultura Catalana 2021, celebrar l’Any Pedrell i els 750 anys del Llibre de les Costums, entre d’altres.

Paral·lelament, el regidor també ha donat a conéixer que el Pla Local d’Habitatge ja està encarregat i en que en breu es realitzarà la detecció de les necessitats perquè tothom pugui tenir un habitatge digne i assequible.

En esta línia, Roig ha destacat que el pressupost contempla “partides importants” al nucli antic, com l’ampliació de les subvencions a la rehabilitació d’habitatges al centre històric.

Enric Roig ha insistit en que “és imprescindible que l’Ajuntament de Tortosa puguem tirar endavant els comptes per a l’any que ve”, tot explicitant que “no s’entendria que l’oposició no facilités l’aprovació d’aquest pressupost tècnic, que ha deixat de banda grans inversions per centrar-se específicament en seguir prestant serveis a la ciutadania de Tortosa i tirar endavant la ciutat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies