HomeEsportsEl programa BRIDGES clou nou mesos d’activitats inclusives a Tortosa

El programa BRIDGES clou nou mesos d’activitats inclusives a Tortosa

El programa BRIDGES, que ha tingut la ciutat de Tortosa com a representant catalana d’esta iniciativa d’abast europeu, va arribar a la seua fi després de treballar per la cohesió social, la solidaritat i el foment de les comunitats inclusives. A través de les activitats realitzades en el marc d’este projecte -que també s’ha dut a terme a Àustria, Croàcia, Grècia i Itàlia-, s’ha afavorit la integració dels membres més jóvens dels diferents grups locals i s’ha potenciat el diàleg i l’enriquiment mutu entre cultures. Una de les darreres activitats que es van celebrar en el marc del programa BRIDGES va ser la de navegació pel riu Ebre a bord de Lo Sirgador, una embarcació típica de la zona que transportava mercaderies i persones pel riu.

Al llarg de set sortides encapçalades per les diverses entitats socioeducatives de la ciutat -Creu Roja, Atzavara-arrels, Esplai Blanquerna i el projecte Ujaripen-, els infants i jóvens que van navegar a bord de Lo Sirgador van poder escoltar la història de l’Ebre, conèixer millor el bosc de ribera, descobrir les diferents espècies de fauna i flora que habiten al riu, i veure la ciutat des d’un altre punt de vista, diferent a l’habitual.

L’Ajuntament de Tortosa, de manera conjunta amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), es va convertir en la representació catalana d’este programa europeu. Amb la seua participació es va treballar durant nou mesos 12 activitats centrades en el voluntariat, l’esport i la cultura, des de tallers de primers auxilis, passant per entrenaments i partits de futbol sala, tallers de rem, marxa nòrdica o tallers de plantació de vegetació autóctona. L’objectiu era poder crear relacions i vincles entre infants, adolescents i jóvens de famílies autòctones i de famílies immigrades -la ciutat de Tortosa compta amb un 17% de població immigrada- que vagen més enllà de les activitats proposades al programa i que s’incidisca en el procés comunitari de la ciutat, que ja es treballa des de fa anys. A més, es van marcar els fonaments per a convertir-se en una guia de bones pràctiques extrapolable a altres poblacions.

Un pont és una construcció sobre la qual una via de comunicació salva una depressió o un obstacle, segons la primera definició que en fa el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans. També és la manera de salvar diferències i distàncies, de relacionar i de comunicar comunitats i cultures. Esta és la base sobre la qual s’alça BRIDGES, el programa europeu que treballa per promocionar les comunitats inclusives a Europa i que vol construir relacions i afavorir la integració de grups locals potenciant-ne la solidaritat. Entre els seus objectius també hi ha el de fomentar el diàleg i l’enriquiment mutu entre tots els ciutadans que viuen en un territori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies