HomeEconomiaEl programa Leader suposa una inversió de 4,4 milions d’euros i...

El programa Leader suposa una inversió de 4,4 milions d’euros i la creació de 78 llocs de treball al Baix Ebre Montsià

El programa Leader ha suposat una inversió de 4,4 milions d’euros al Baix Ebre i Montsià durant el període 2014-2022 i ha permès la creació d’un total de 78 llocs de treball directes. Així ho ha explicat avui el president del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), Roger Aviñó, que juntament amb el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha fet balanç de la convocatòria dels ajuts que gestiona este ens i ha avançat els detalls de la nova convocatòria d’ajuts Leader que ha obert el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Este mes de juliol s’ha resolt l’atorgament dels ajuts de la convocatòria de 2021, que permetrà el finançament d’un total de 25 projectes amb un import de 583.261,32 euros, 22 dels quals són privats i 3 públics. D’estos projectes, 14 corresponen a la comarca del Baix Ebre i 11 a la del Montsià i n’hi ha 3 que estan pendents de rebre més dotació econòmica. “La tipologia de les empreses subvencionades és molt variada, des de la transformació agroalimentària, fins empreses del sector turístic, restauració o industrial”, ha explicat Aviñó.

Pel que fa al finançament d’estos projectes és aportat per la Unió Europea, a través del FEADER i el departament d’Acció Climàtica i es destinen al desenvolupament de les àrees rurals.

D’altra banda, el president del BEMO ha avançat que fins al 30 de setembre és oberta la nova convocatòria d’ajuts 2022. En este cas, les subvencions podran finançar entre un 22 i un 40% del cost total de la inversió amb l’objectiu de fomentar l’activitat econòmica i establir polítiques específiques per als joves del món rural, promoure la mitigació i adaptació al canvi climàtic i estimular la innovació i la transferència de coneixement en el sector agroalimentari.

El Consorci BEMO és un ens format per totes les entitats locals del Baix Ebre i Montsià, més 34 entitats privades sense ànim de lucre i està adscrit al Consell Comarcal del Baix Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies