HomeMedi AmbientEl projecte d'ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán...

El projecte d’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán aconsegueix 5 milions d’euros de fons europeus Next Generation

L’ampliació de la Via Verda del Val de Zafán és un dels projectes seleccionats per a obtenir finançament del Fons de Recuperació Europeu, els Next Generation. A la convocatòria s’hi van presentar un total de 25 projectes de la demarcació, dels quals 5 entraran a formar part dels plans de sostenibilitat turística 2021-2023 del Ministerio de Comercio y Turismo i obtenir, així, un total de 20 milions d’euros de finançament dels Next Generation, 5 milions dels quals s’adreçaran a l’ampliació de la Via Verda.

El projecte, que lidera la mateixa Diputació de Tarragona en col·laboració amb els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita, vol ampliar la Via Verda Verda entre estos municipis del Baix Ebre i el Montsià, un total de 23,74 km, amb un pressupost de 6,3 M€.

L’objectiu de la iniciativa és incrementar el valor afegit de la Via Verda del Val de Zafan, reforçant la seua capacitat competitiva amb el desenvolupament dels trams d’enllaç pendents fins al Delta de l’Ebre.

Es preveuen dos nous trams de ciclisme entre Tortosa i la Ràpita; l’execució del projecte de millora de la mobilitat a l’entorn urbà d’Amposta i del projecte per al desplegament de la fibra òptica; la senyalització intel·ligent i la sensòria al llarg dels nous trams, i la millora de l’accessibilitat per l’eliminació de les barreres a l’N-340, AP-7 i la C-12. Un projecte que es complementaria amb futures fases, que es proposarien en les convocatòries d’aquests fons europeus de 2022 i 2023.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies