HomePolíticaEl projecte de pressupost municipal de Tortosa per al 2022 destina un...

El projecte de pressupost municipal de Tortosa per al 2022 destina un 28% més de recursos en despesa social

El pressupost municipal per al 2022 que està elaborant l’Ajuntament de Tortosa destina gairebé un 28% més de recursos al vessant social. Així ho ha detallat la tinent d’alcalde d’Acció Social, Mònica Ripoll, que ha assenyalat que este augment és molt significatiu: “És evident que la pandèmia de covid-19 ha comportat conseqüències en un sector de la població, i per això el pressupost contempla que puguem destinar més recursos a atendre les necessitats que existeixen a la nostra ciutat“, ha apuntat la regidora.

En este sentit, els comptes dupliquen les aportacions que l’Ajuntament destina a Creu Roja, per a la prestació del Servei d’Acollida Integral, i també a Càritas, pel servei de Tiquet Fresc. D’altra banda, també augmenta la partida per al menjador social, que l’Ajuntament presta en col·laboració amb Càritas.

De la mateixa manera, també s’incrementen els serveis d’atenció que presta directament l’Ajuntament. És el cas del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que puja un 42%. Això s’explica en part per la situació derivada de la pandèmia, que ha provocat que més gent gran que viu sola haja de disposar de suport per cobrir les necessitats bàsiques.

Un altre servei que també s’incrementa és el Servei d’Atenció a Urgències Socials, en un 32%, en el qual s’inclouen les ajudes per a la pobresa energètica i els ajuts per a atencions benèfiques a famílies i assistència, com ara ajuts al lloguer, de farmàcia o per a llibres.

Dins de l’Àrea de Serveis a les Persones també destaca l’important increment pel que fa a les polítiques envers les dones. Durant el 2021, el Servei d’Atenció i Informació a les Dones (SIAD) s’ha ampliat i descentralitzat, amb atencions als pobles de Jesús i de Campredó. Ara, la voluntat és seguir ampliant el servei i arribar a altres pobles del municipi. A més a més, el pressupost destina gairebé el triple de recursos al servei d’atenció de resposta urgent a les víctimes de la violència masclista, i també triplica els recursos per a les polítiques de dones i d’igualtat de gènere. El pressupost també permet la consolidació de la figura de la coordinadora del SIAD a temps complet.

Finalment, també creixen les partides per al Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), que atén les necessitats d’infants i jóvens de famílies en situació de risc d’exclusió social.

Mònica Ripoll ha insistit en que el pressupost destina una important aportació de recursos a despesa social per a atendre les famílies que necessiten el suport de l’Ajuntament i, per tant, “sense este pressupost estarem en una situació més complicada per a poder prestar uns serveis que són més que necessaris en estos moments“, ha remarcat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies