HomeSocietatEl projecte europeu REST-COAST permetrà fer una prova pilot per mobilitzar sediments...

El projecte europeu REST-COAST permetrà fer una prova pilot per mobilitzar sediments del pantà de Riba-Roja

Segons ha avançat el diari ARA, el Rest-Coast és un projecte finançat per la Unió Europea amb 18 milions d’euros i identifica 12 punts costaners prioritaris on cal desplegar solucions urgents i estructurals de restauració i protecció davant l’embat climàtic.

El projecte en fixa tres de prioritaris: el delta de l’Ebre, la llacuna de Venècia i el Wadden Sea, al mar del Nord. Tal i com ha avançat el diari ARA,  en el cas català el projecte serà l’oportunitat per tirar endavant una prova pilot de transport de sediments al delta de l’Ebre.

En concret hi ha previst mobilitzar 100.000 metres cúbics de fangs del pantà de Riba-Roja a través de riuades controlades. Després aquests sediments es fixaran a la costa del Delta  plantant vegetació de manera irregular a la costa per tal de dissipar millor l’energia dels onatges i dels temporals, segons ha avançat el catedràtic Agustín Sánchez Arcilla de laUPC al diari ARA.

Per part de la Generalitat, el director general de Polítiques Ambientals, Antoni Ferran, assegura també a l’ARA que amb esta prova pilot no es resol el problema al Delta, però sí que es pot “començar a desencallar” i fer que comencen a baixar sediments i amb prou quantitat a través del riu Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies