HomeSense categoriaEl projecte guanyador de la Beca Dr. Ferran 2020 tracta el diagnòstic...

El projecte guanyador de la Beca Dr. Ferran 2020 tracta el diagnòstic de la grip a l’atenció primària

TERRES DE L’EBRE // La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de beques i organitza l’acte de lliurament d’estes beques als millors projectes presentats.

A la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2020 s’han presentat un total de 5 projectes de recerca dels quals s’han premiat els que s’exposen tot seguit.

El projecte guanyador de la Beca Dr. Ferran 2020 per a grup emergent, i amb un premi de 3.000 €, està patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i per l’Hospital de la Santa Creu, ha estat “Evaluación de la concordancia entre sistemas de vigilancia y los diagnósticos en atención primaria de la gripe en Cataluña”. La investigadora principal és Rosa Dalmau Llorca i els investigadors col·laboradors són Carina Aguilar Martín, José Fernández Sáez, Alessandra Queiroga Gonçalves, Ermengol Coma Redon, Emma Forcadell Drago, Josep M. Pepió Vilaubí, Dolores Rodríguez Cumplido, Noèlia Carrasco Querol, Elisabet Castro Blanco, pertanyents al grup de recerca GAVINA de les Terres de l’Ebre. La beca l’ha lliurat el Dr. Salvador Palleja, en representació de Salut Tortosa.

L’accèssit de la beca Dr. Ferran 2020 per a grup emergent, valorada per 1.500 €, i patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA, ubicada a Amposta, ha estat per “Vivències dels professionals de nova incorporació a la Unitat de Medicina Intensiva de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta durant la pandèmia per la COVID-19: perspectiva dual”. La principal investigadora és Silvia Reverté Villaroya i els investigadors col·laboradors són Ruth Tortosa Alted i Marta Berenguer Poblet, del grup d’investigació de Medicina Intensiva de l’HTVC. Ha fet entrega de l’accèssit el Sr. Lluís Ferré i el Sr. Gerard Vergés, gerents de QCA. 

Este any, la beca Doctor Ferran 2020 per a un grup d’inici ha quedat deserta.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

27 + = 33

Últimes notícies