HomeMedi AmbientEl projecte per a allargar la Via Verda fins a la Ràpita...

El projecte per a allargar la Via Verda fins a la Ràpita rep 5 milions d’euros dels fons Next Generation

El projecte per a allargar la Via Verda de la Val de Zafán des de Tortosa i Roquetes fins a la Ràpita ha estat seleccionat pels Fons de Recuperació Europeu Next Generation i rebrà una injecció econòmica de 5 milions d’euros. Amb esta subvenció, la Diputació de Tarragona, organisme que lidera el projecte en col·laboració amb els ajuntaments de Roquetes, Tortosa, Amposta i la Ràpita, podrà finançar el 80 % del projecte, que té un pressupost total de 6,3 milions d’euros.

Es tracta de desenvolupar els trams d’enllaç pendents de l’antic traçat de la via fèrria de la Val de Zafán per tal de fer arribar esta via cicloturística fins al Mediterrani. Es tracta d’un nou tram de 23,4 km i el projecte preveu aprofitar part del traçat que hi ha i ampliar-lo fins a la Ràpita. Es preveuen dos nous trams pedalables entre Tortosa i la Ràpita; l’execució del projecte de millora de la mobilitat a l’entorn urbà d’Amposta i del projecte per al desplegament de la fibra òptica; la senyalització intel·ligent i la sensorial al llarg dels nous trams; i la millora de l’accessibilitat per a l’eliminació de les barreres a l’N-340, AP-7 i la C-12, un projecte que es complementaria amb futures fases, que es proposarien en les convocatòries d’estos fons europeus de 2022 i 2023.

El primer projecte de rebre Fons Europeus

El projecte és el primer del territori que rep finançament d’estos Fons Europeus de Recuperació i en concret ha entrat a la convocatòria dels plans de sostenibilitat turística 2021-2023 del Ministerio de Comercio y Turismo. El projecte permetrà ampliar fins al mar la Via Verda, un dels grans atractius turístics actuals a la Terra Alta, i també a la part nord del Baix Ebre.

La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació i alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que l’ampliació de la Via Verda “obre noves oportunitats per a les Terres de l’Ebre i s’adiu als Objectius de Desenvolupament Sostenible que hem desenvolupat com a ciutat; l’objectiu és ampliar encara més, i en següents fases, els quilòmetres de Via Verda per a connectar amb altres municipis”.

Els alcaldes de la resta de municipis per on s’amplia la Via Verda també han mostrat la seua satisfacció per l’obtenció dels fons. L’alcalde de Roquetes, Paco Gas afirma que “és una excel·lent notícia, que possibilitarà la connexió de dos municipis del Baix Ebre i Montsià a través d’un projecte de turisme sostenible, que posarà en valor espais agrícoles i naturals ara poc coneguts i que incrementarà l’oferta d’oci i esport en plena natura”.

Pel que fa al d’Amposta, Adam Tomàs, ha manifestat que “este projecte engloba diferents municipis que configurem un atractiu turístic que ja s’estava treballant, però l’oportunitat que suposen els fons Next Generation, gràcies al lideratge de la Diputació, representa tenir un gran impacte en un territori petit com són les Terres de l’Ebre i amb un producte potent com són els espais naturals pedalables”. Així mateix, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós destaca que “el projecte d’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán suposa una gran oportunitat per als municipis i també per al territori, perquè dotarà les Terres de l’Ebre de més recursos per a situar-lo com un destí turístic de qualitat”.

Cinc projectes finançats a la demarcació

L’ampliació de la Via Verda del Val de Zafán és un dels projectes seleccionats per a obtenir finançament del Fons de Recuperació Europeu, els Next Generation a la demarcació de Tarragona. A la convocatòria, la Diputació de Tarragona va impulsar la presentació d’un total de 25 projectes de la demarcació, dels quals 5 entraran a formar part dels plans de sostenibilitat turística 2021-2023 del Ministerio de Comercio y Turismo per a obtenir, així, un total de 20 milions d’euros de finançament dels Next Generation, 5 milions dels quals s’adreçaran a l’ampliació de la Via Verda. Amb estos 5 projectes, Tarragona és la destinatària del 28,62 % dels recursos que arriben a Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 36

Últimes notícies