HomePolíticaEl PSC assegura que abans de finals d’any l’Estat mobilitzarà arena al...

El PSC assegura que abans de finals d’any l’Estat mobilitzarà arena al Delta

El diputat del PSC Joaquim Paladella ha tornat a denunciar que la Generalitat no haja eximit Costes de l’Estat de la presentació d’una declaració d’impacte ambiental per a mobilitzar arenes a la costa del Delta i reforçar-ne, així, els punts més vulnerables a la regressió amb vista als mesos amb més risc de temporals de mar. Paladella ha insistit que el paper de la Generalitat ha endarrerit tots els tràmits, per molt que el delegat del Govern a l’Ebre, el republicà Albert Salvadó, hagués assegurat que l’Estat té potestat plena per a actuar a la costa o decidir si ha de fer o no el tràmit de la declaració d’impacte, suggerit pel Parc Natural del Delta.

En qualsevol cas, Paladella ha assegurat que aproximadament en un mes l’Estat n’haurà completat la tramitació i estarà en disposició d’actuar de forma preventiva abans de finals d’any. “Costes ha anat molt de pressa, perquè és un projecte que es va presentar al maig, i ara, en unes setmanes, podrem fer l’obra”, va dir.

Des del Govern de la Generalitat, en canvi, han acusat la direcció provincial de Costes de l’Estat d’haver enviat fins a tres declaracions d’impacte que han estat rebutjades, per incorrectes, pel mateix Ministeri. Salvadó va acusar este dijous els dirigents socialistes del territori de “jugar a l’engany” i va garantir que entre 2021 i 2022 la Generalitat, més enllà del moviment de sorres competència de l’Estat, invertirà 12 milions d’euros en favor del Delta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies