HomePolíticaEl PSC reclama a la Generalitat que eximisca l’Estat del tràmit ambiental...

El PSC reclama a la Generalitat que eximisca l’Estat del tràmit ambiental per a poder actuar al Delta este hivern

Esta setmana el Partit dels Socialistes de les Terres de l’Ebre, avalat per una proposta de resolució aprovada a la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament, ha demanat a la Generalitat que no pose traves a l’actuació prevista per l’Estat de reubicar 380.000 m3 d’arena per a reforçar el litoral del Delta davant l’arribada de nous temporals. La setmana passada el responsable del Servei de Costes, a Tarragona, Antoni Espanya, reconeixia que seria molt difícil actuar abans del març del 2022, perquè el projecte estava pendent de l’avaluació d’impacte ambiental.

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja i diputat a la Diputació de Tarragona, Castor Gonell, ha explicat que el Govern de la Generalitat està posant traves a l’actuació del Servei Provincial de Costes per a poder fer les obres preventives a la costa del delta de l’Ebre, valorades en 4 milions d’euros. “No només no han invertit els 6 milions d’euros que tenen als pressupostos per a la protecció del Delta, sinó que impedeixen que el Ministeri, que vol actuar, ho puga fer” ha explicat Gonell.

Els socialistes recorden que la Llei 21/2013 en el seu article 7, eximix de la declaració d’impacte ambiental les actuacions com les que ha de dur a terme el Ministeri al Delta, però la Generalitat ha recomanat passar este tràmit, fet que farà que les obres no es puguen realitzar enguany. “Tots sabem qui serà el responsable si es produïx un temporal que afecte el delta de l’Ebre”, ha dit Gonell, referint-se al Govern de la Generalitat.

Per la seua part, el diputat al Parlament de Catalunya, Joaquim Paladella, ha explicat que el grup parlamentari Socialista va presentar una Proposta de Resolució per a instar el Govern de la Generalitat a manifestar la urgència de les actuacions, i que permete tirar endavant amb les inversions de moviment de terres que té previst realitzar el Ministeri. La proposta de Resolució va ser aprovada amb els vots a favor del PSC i VOX i amb l’abstenció de la resta de grups polítics del Parlament. “La Generalitat només ha d’enviar una carta eximint el Ministeri del tràmit: és una qüestió de voluntat política” ha reblat Paladella.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies