HomeTerres de l'EbreEl Punt-Avui informa del malestar dels capellans de Barcelona pel nomenament de...

El Punt-Avui informa del malestar dels capellans de Barcelona pel nomenament de Javier Vilanova com a Bisbe Auxiliar

TERRES DE L’EBRE // El diari EL PUNT-AVUI informa a través de la periodista Mireia Rourera que el clergat de Barcelona està molest amb el cardenal Omella per haver nomenat un prevere de Tortosa com a nou bisbe auxiliar de Barcelona. Segons indica el rotatiu el preveres barcelonins mantenen que “hi ha prou capellans a la diòcesi per poder-ne trobar un i critiquen que l’arquebisbe Joan Josep Omella, que és qui ha triat (perquè, a més a més, és membre de la Congregació per a la Causa dels Bisbes, a Roma), hagi preferit anar-lo a buscar a fora, un prevere que pràcticament no coneix les interioritats de la diòcesi de Barcelona ni de la societat barcelonina perquè fa molt pocs anys que viu a la ciutat”

Les informacions  d’EL PUNT AVUI encara van més lluny al dir que” Vilanova té un perfil molt similar al d’un altre bisbe que, precisament, és amic seu i també provinent de la diòcesi tortosina: Romà Casanova, bisbe de Vic, observen diversos entesos. El bisbe de Vic en el seu moment, el 2003, va ser -imposat- per l’aleshores arquebisbe de Barcelona, Ricard Maria Carles, per substituir la vacant que deixava el bisbe Guix. La “imposició” d’un capellà tortosí per part de Carles, que era valencià i havia estat bisbe de Tortosa, va aixecar moltes crítiques i, fins i tot, es van fer manifestacions el dia de l’ordenació”.
 El diari EL PUNT-AVUI apunta que “tant Casanova com Vilanova, diuen els experts, no tenen cap tipus d’empatia amb el catalanisme, cosa que els fa molt propers al cardenal Omella, flamant president de la Conferència Episcopal Espanyola”.

Tot l’article complert es pot veure a:

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 94

Últimes notícies