HomeCulturaEl rapitenc Rubén Carcellé presenta el llibre; ‘Càncer de l'aparell digestiu: una...

El rapitenc Rubén Carcellé presenta el llibre; ‘Càncer de l’aparell digestiu: una guia completa’

El periodista rapitenc Rubén Carcellé va presentar al Col·legi de Periodistes de Barcelona el seu primer llibre Càncer de l’aparell digestiu: una guia completa, que pretén sobretot ajudar les persones que patixen esta malaltia, partint de la seua experiència després d’haver-la patit i superat. La recaptació íntegra dels primers 100 exemplars, amb els quals pretén reunir uns 500 euros nets, seran donats per a la recerca.

Rubén explica que abans de conèixer que tenia el càncer va passar una temporada amb molta incertesa: “quan treballava a Moscou el 2019 ja vaig començar a tenir molèsties. A Nadal vaig tornar a Catalunya, cada dia augmentaven els dolors, i l’abril del 2020 em van programar una colonoscòpia per al mes d’octubre, em van seguir fent proves i una gastroscòpia, descobrint que tenia reflux biliar. El posterior tractament no va servir de res, em va sortir una reacció adversa i em van avançar la colonoscòpia a l’agost i vam poder guanyar bastant temps. Més enllà de la lògica preocupació que sents, en cap moment vaig pensar en la mort, sabia que ho superaria”.

La situació de la covid-19 reconeix que fa encara més complicada la situació: “l’any passat a conseqüència de la pandèmia, molta gent en càncer, entre 40.000 i 50.000 persones, no han pogut rebre un diagnòstic, i hauran d’esperar molt, i algunes per culpa d’esta espera poden tindre menys possibilitats de recuperació, o inclús morir”.

Tota la informació recollida i les vivències experimentades el van portar a escriure el llibre: “soc una persona molt curiosa que li agrada la ciència, i quan em donen un diagnòstic de carcinoma infiltrant invasiu sabia que tenia un tumor, però no sabia el seu significat, les seues conseqüències o l’índex de possibilitats que existien per a superar-lo amb èxit, o les característiques del tractament, per això vaig recopilar molta informació de moltes fonts, sobretot en castellà i anglès. En català en vaig trobar menys, per això el llibre el vaig escriure en català, i vaig pensar que si a mi m’havia estat útil recopilar la informació, que en el meu cas només era de càncer de còlon, ho podria ampliar a tots els càncers de l’aparell digestiu i posar-la a disposició de tots els pacients que es troben o es poden trobar en una situació semblant a la meua”.

Es tracta d’un llibre que consta de tres blocs: “el llibre esta pensat en una primera part amb dos grans blocs, com una guia de consulta de tots els càncers de l’aparell digestiu, començant per la boca, passant per la faringe, l’esòfag, l’estómac i una segona que és el tercer bloc dels testimonis, que aporten un punt de vista molt personal, sobre com s’afronta la malaltia. En general tot són històries de superació, menys una que parla de la mort, i ha estat important incloure-la al llibre, i està explicada per part de la filla de la víctima”.

El llibre és part d’un projecte que està confeccionat; “a través de la meua pàgina web, encara en construcció, hi haurà una secció que és el meu nom.com/càncer, on es podrà trobar molta informació accessible i gratuïta per a totes les persones que ho vulguen consultar, sobre què és el càncer, els diferents tipus, tractaments, dietes, on es podran trobar vídeos, on s’explica de forma senzilla i didàctica els diferents aspectes del càncer, els factors com l’alcohol i el tabac, que són els de més risc. L’objectiu és fer arribar la màxima informació possible al major nombre de persones. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 16

Últimes notícies