HomeSocietatEl regidor de Festes de Tortosa destaca que la festa suposa un...

El regidor de Festes de Tortosa destaca que la festa suposa un pas més en el context pandèmic

La pandèmia del coronavirus ha tallat el ritme habitual de les celebracions, els costums i les tradicions tortosines que se celebraven en una data tan assenyalada com és la festa Major de la Cinta, com recorda el regidor de Serveis, Festes i Joventut, Domingo Tomàs. Tot i això, este any les festes van un passet més lluny, remarca, i es podrà gaudir d’una programació més variada, atractiva i ajustada a les normes de seguretat que hi ha
establertes.

El circuit de penyes, les activitats nocturnes i balls fins a la matinada i cercaviles hauran d’esperar un any més per a poder tornar a gaudir-les. Tomàs especulava que “seria extraordinari que de cop se’ns deixés fer tota mena d’activitats populars i de carrer sense cap mena de limitació i amb total garanties de seguretat; si així fos, es podria reprendre un seguit d’activitats com són l’ofrena amb participació de totes les entitats de la ciutat desfilant per l’avinguda Generalitat fins al parc, el correfoc, el cos iris, i per descomptat, la catedral de gom a gom per a l’entrada de la històrica processó de la Cinta”. Però es mostra realista: “Mentrestant, donarem per bo el retrobament que ens permetran les diferents propostes d’aquest programa”.

Així, Tomàs destaca que la programació de festes de la Cinta enguany ha intentat arribar a tots els sectors, amb programació infantil, actes per a persones més grans i un ampli ventall per a gent de totes les edats i oferta cultural amb espectacles de gran nivell. A més a més, no ha volgut perdre l’oportunitat de felicitar les pubilles i pubilletes i també els seus familiars per la “recuperació de la pràctica totalitat de les festes majors de la Cinta, que recau en la vostra presència de nou amb aportació de joventut i alegria, de color amb el vestit de pagesa i d’elegància i bellesa amb els vestits de les nits de gala amb orquestres de casa nostra”.

El regidor de Serveis, Festes i Joventut també ha agraït personalment tot el treball que hi ha darrere de les festes de la Cinta i que no es veu, als treballadors i treballadores dels diferents departaments de l’Ajuntament de Tortosa. A més a més, s’hi han de sumar totes les persones que s’encarreguen de la seguretat de la ciutadania, com és Protecció Civil i la Policia Local, així com les persones que es fan càrrec del manteniment de la via pública amb el servei de neteja, enllumenat i jardineria; tot complementant-ho amb un extens grup de voluntaris que representen la comissió de festes. “Tots ells són imprescindibles perquè les festes siguen possibles”, ha conclòs el regidor Domingo Tomàs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies

-->