HomeOpinióTribuna obertaA punt per la festa major Cinta 2021

A punt per la festa major Cinta 2021

Dissabte passat, Tortosa vam fer el primer acte de les festes majors d’enguany: la proclamació de la reina i de la reina infantil, i la presentació de les pubilles i pubilletes, que representen les entitats del municipi. És un acte emotiu i tradicional, que ens permet endinsar-nos en les festes en honor a la Mare de Déu de la Cinta. Un acte que, en aquesta ocasió, encara va guanyar més rellevància, ja que ens retrobàvem al parc Teodor Gonzàlez dos anys després de l’última vegada: l’any passat, en ple esclat de la pandèmia, vam haver d’ajornar la presència de les pubilles. Ara, amb una millora de les condicions, hem pogut recuperar una figura molt representativa de les festes de Tortosa i hem pogut comptar amb un centenar de xiquetes de dos generacions que representaran la nostra ciutat.

L’acte del dissabte també va ser especial perquè tradicionalment compta amb el pregó, a càrrec d’una persona rellevant de la nostra societat. Enguany vaig voler confiar aquesta distinció a Estrella Martínez, directora d’Infermeria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, una dona que ha demostrat la seua professionalitat i valentia en moments molt complexos per al territori. A través d’Estrella vam poder retre un homenatge a la figura dels professionals de la salut, que han sigut i són clau en la gestió sanitària que ha comportat la pandèmia de coronavirus. La seua actuació ha permès salvar moltes vides, i el seu tracte ha fet i fa que el tràngol que han de passar les persones infectades que han de ser hospitalitzades sigui menys feixuc. Malauradament, en alguns casos tots els esforços no han sigut suficients i hem hagut de lamentar morts. Un recordatori cap a aquestes persones i cap a les seues famílies.

La tasca dels professionals de la salut per fer front a aquesta pandèmia no els és fàcil i, de vegades, no han tingut totes les eines necessàries en els moments que es requerien. Per això el reconeixement encara ha de ser major, i extensiu a totes les branques de la medicina: des de la que posen en pràctica els professionals dels grans hospitals, fins als de l’atenció primària, passant pels professionals de les ambulàncies i el trasllat de pacients, els cuidadors de persones malaltes, o el personal de les residències de gent gran. A tots i a totes, el nostre agraïment com a ciutat: sense vosaltres no ens n’haguéssim sortit.

A Tortosa ho sabem bé, el que comporta gestionar la salut pública gratuïta, perquè l’Ajuntament som titulars de dos centres: l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre. Dos centres que també han actuat a primera línia per superar els efectes de la pandèmia, i que han demostrat amb escreix que són un exemple de professionalitat. Gràcies per tant bona feina.

La pandèmia no ha acabat, i per això hem de seguir-ne sent prudents i respectar les mesures que ens venen fixades des de la Generalitat. Aprofito per demanar a totes aquelles persones que encara no s’han vacunat, i que no hi tenen cap impediment de tipus sanitari, que ho facin: com més persones ens haguem vacunat, més prop serem de poder recuperar una certa normalitat com la coneíxiem. La ciència ens dona totes les garanties que ens calen i, gràcies a això, a dia d’avui podem considerar erradicades malalties que havien provocat afectacions importants en les generacions dels nostres iaios i besiaios.

La Cinta 2021 és a punt de començar, amb actes que en tots els casos han de complir les mesures més bàsiques de control de públic i distàncies. Però això no ens ha de fer perdre les ganes de xalar, i us convido a tots que ho feu però sempre amb responsabilitat i pensant amb els altres.

Molt bona festa major, visca la Mare de Déu de la Cinta i visca Tortosa!

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 45

Últimes notícies