HomeOpinióTribuna obertaFalsos i assassins

Falsos i assassins

Cal desmuntar totes les falsedats dels colpistes a les xarxes socials per desintoxicar i aclarir els fets del règim que varen crear, amb una espessa xarxa de repressió amb l’objectiu d’eliminar ideològicament i físicament als republicans atemorint la resta de la població i la varen estendre a tots els camps de la societat per fer-ne un instrument d’humiliació i dominació, una repressió que va ser consubstancial al règim del dictador convertint el país en una presó i la dictadura més sagnant d’Europa. Els vells conflictes d’aquest cop d’estat perpetrat contra el govern democràtic de la segona república i que va derivar en una guerra civil de gairebé tres anys, que va deixar nombrosos danys materials i molts morts, segueixen com les arrels d’altres més actuals i com en la guerra alguns dels actuals problemes polítics es deuen al conflicte del 1936 al 1939 sobretot en l’arc parlamentari i a les forces feixistes VOX, C’s o PP que són les que escampen les falsedats dels franquistes colpistes i assassins.

Totes les dades d’aquest article han sortit de bibliografia treta de l’hemeroteca per tant es poden verificar, grans mentides com l’espoli de l’or de la república que segons els feixistes els republicans el varen dur a Moscou, una autoritat en aquest tema com és el professor Àngel Viñas assegura que és una gran falsedat aquesta afirmació, perquè veien que els feixistes s’acostaven a Madrid per ordre del director del Banc d’Espanya es varen traslladar més de deu mil caixes de les existències de l’or a un altre lloc perquè no el poguessin trobar els subversius i ho varen fer treballadors del mateix banc per ordre de la república.

Els franquistes no varen ser els que varen crear les vacances pagades dels treballadors, les primeres a aprovar-se foren les dels funcionaris de l’estat el 1918, el 1919 als capitans i oficials de la marina mercant i el 1931 durant la segona república la llei de contractes de treball en l’article 56 les reconeixia per a tots els treballadors. Tampoc varen ser els franquistes qui varen construir els pantans que van ser programats i desenvolupats pel ministre d’indústria de la segona república, Indalecio Prieto, en el Pla de Badajoz de 1933 que es va gestar a principis del segle XX. Les empreses Telefònica i Ibèria el 1924 una i l’altra el 1929 van ser creades per la iniciativa privada res a veure amb els colpistes. Una mentida de les més repetides és que els franquistes van fer els habitatges de protecció oficial, no és cert, aquestes es creen mitjançant la llei de cases barates del 13 de juny de 1911 i es desenvolupen a través d’un sistema de fundacions que comença a oferir habitatges protegits el 1913.

No varen crear la Seguretat Social, l’inici d’aquesta és a través de la comissió de Reformes Socials del 1883, i es varen aplicar el 1900 sent cap de l’estat Alfons XIII. Les magistratures de treball s’aproven per la llei de jurats mixtos el 7 de maig de 1931 feta pel Ministeri de treball tenint com a titular a Largo Caballero durant la segona república per tant no són franquistes. Tampoc van establir els franquistes els ajuts a les famílies nombroses; es varen fer el 21 de juny de 1926 a través del Reial decret llei de protecció a les famílies per la classe obrera i els funcionaris. No van fer créixer el país un 7%, va ser tot un muntatge dels colpistes provocant una bombolla industrial pagada per ells que va durar deu anys amb una recessió brutal en època de l’autarquia, varen fer veure als ciutadans que amb ells hi havia indústria i llocs de treball, tot una mentida. La guerra va destruir tota la indústria i índexs i nivells industrials d’abans del 1936 no es varen recuperar fins al 1970 segons les dades del Banc Mundial, una altra fal·làcia dels franquistes que varen vendre los planes de desarrollo i empleo“com una excel·lent gestió quan no era així. Per últim cal dir que no va ser el colpista de Franco que ens va ficar a l’ONU, el país va està bloquejat per aquests 10 anys fins que interessos per posar la base de Rota dels EUA va fer que aquests avalessin l’entrada.

En definitiva que varen posar molta cura en la propaganda per capgirar la veritat i apropiar-se els béns dels ciutadans de la segona república així com l’obra de govern d’aquesta i una part del regnat de l’Alfons XIII, també varen voler canviar el curs de la història fent els textos dels llibres d’ensenyament a la seva mida, cal tenir present el que va representar el franquisme perquè no es torni a repetir i demanar una vegada més que es recuperin tots els morts que encara són als màrgens de tot el país i se’ls hi doni un enterro digne, varen lluitar per la república i els colpistes assassins els hi van llevar la vida.

Joan Cunill
Joan Cunill
Tècnic en medi ambient
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 41

Últimes notícies