HomeEconomiaLa Diputació de Tarragona aprova el pressupost "més alt de la història",...

La Diputació de Tarragona aprova el pressupost “més alt de la història”, de 187,4 MEUR, per unanimitat

La Diputació de Tarragona ha aprovat per unanimitat, aquest divendres al matí, el pressupost del 2022, que s’eleva fins als 187.400.000 euros i suposa un increment del 17,4% respecte a els comptes de l’any anterior. Pel que fa al pressupost específic del Patronat de Turisme, s’ha incrementat un 22% en comparació l’any 2021. Tal com ha destacat la presidenta de l’ens supramunicipal, Noemí Llauradó, aquest pressupost s’ha consensuat amb tots els grups i se senten “còmodes” amb els acords adquirits.

Segons l’organisme, els comptes aprovats són “els més alts de la història” i estan orientats cap a la recuperació econòmica i social, amb un ferm compromís envers els municipis, l’acció climàtica i la cultura.

Segons el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Joaquim Nin, es tracta d’un pressupost “expansiu” que ha estat possible gràcies a l’increment de més d’un 21% dels ingressos estatals que es destinaran a l’ens supramunicipal.

31 MEUR per al Pla d’Acció Municipal

La Diputació de Tarragona destinarà 31 milions d’euros al Pla d’Acció Municipal (PAM), que segons apunten des de l’organisme, és l’aportació més elevada que s’ha fet mai en aquesta eina de cooperació municipal que s’adreça als ajuntaments. D’aquests 31 milions, 25,4 es destinaran a inversions i els 5,8 restants seran per a despeses corrents.

L’ens supramunicipal ha aprovat destinar quatre milions d’euros a les inversions culturals, a banda de reservar dos milions més per a les activitats d’aquest àmbit que organitzin els consistoris. Pel que fa a l’acció climàtica i sostenibilitat, la Diputació ha aprovat destinar-hi 3,6 milions d’euros en subvencions per aquells ajuntaments que facin accions relacionades amb la descarbonització, la transició energètica, la gestió dels residus i la prevenció dels incendis forestals.

L’organisme ha destacat els 6 milions que s’invertiran en la xarxa viària de la demarcació, els 2,3 milions d’euros per estendre la fibra òptica a més municipis o els 1,4 milions d’euros que serviran per a fer front a la tercera fase d’obres i adequació del Castell Monestir d’Escornalbou. Amb relació als Fons Next Generation, els comptes de la Diputació de Tarragona tenen una previsió per als eventuals projectes de turisme sostenible que puguen aconseguir una dotació econòmica.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha assegurat que els comptes aprovats de forma unànime seran una eina per “materialitzar la vocació de servei públic en els diferents àmbits d’actuació” de l’organisme.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies