HomeOpinióTribuna obertaQuina és la veritat?

Quina és la veritat?

Sabrem si una terra és ocupada no només per l’espoliació econòmica, per la dependència política, sinó per la manca de llibertat amb què es mou la cultura Catalana, per la desconsideració que pateix la seva llengua, els Catalans sembla que no se’ns acut que mentre hi hagi corda, curta o llarga la durem lligada al coll, una explicació del que aquesta passant ara escrita fa molt de temps per Manuel de Pedrolo. Els jutges han suplantat al parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat dient com han de governar. Indignació a Catalunya per l’atac del tribunal suprem a la immersió lingüística, aquest tribunal ha ordenat que el 25% de la docència sigui en castellà, el Govern de la Generalitat hi va interposar un recurs en contra que el suprem ha rebutjat, la classe política si ha pronunciat enèrgicament. M’entres gent com la de Canet que han posat una denúncia en contra d’immersió lingüística, el pare que anava a les llistes de Cs fent d’esquer pels altaveus feixistes que només alimenten l’odi i la catalanofòbia i el que caldria és que els ciutadans de Canet poessin contra aquest moltes denúncies per odi i catalanofòbia, com a mínim estaria entretingut i deixaria en pau la convivència.

La Jèssica Albiach portaveu dels Comuns ha dit que la immersió lingüística és un model d’èxit que cal garantir i defensar perquè aquesta decisió del suprem aquesta fora dels consensos del nostre país i ha de quedar sense efecte. Jonqueres president d’ERC ha assenyalat que la immersió lingüística ha estat sempre un model d’èxit no ho permetrem, el català no es toca, mentre que la Laura Borràs de Junts per Catalunya diu que la decisió del suprem és un atac a la llengua Catalana, l’estat Espanyol no vol la immersió sinó la submissió lingüística, la CUP defensa la immersió lingüística, l’escola pública i en català és de tots, la secretaria de polítiques Educatives de CCOO ha dit que defensen la immersió lingüística perquè dóna oportunitats a tots els alumnes i ha criticat la decisió del suprem perquè aquests temes haurien de ser educatius, el sindicat USTEC demana a la Conselleria d’Educació que no apliqui la sentència, Carles Puigdemont ha etzibat que Espanya fa segles que està intentant liquidar el català, la llengua pròpia de Catalunya i no ha abandonat mai aquesta obsessió, Òmnium Cultural demana que no es descarti la desobediència per defensar la immersió lingüística, la Plataforma per la llengua denuncia que la sentència incompleix la Carta Europea de les Llengües Regionals Minoritàries per últim el conseller d’Ensenyament diu que s’ha de treballar com fins ara.

Fa la impressió que els tribunals Espanyols van tots coordinats per empipar les autoritats jurídiques Europees, després d’aquest despropòsit el Consell d’Europa revisarà si el Suprem ha vulnerat la carta de Llengües Minoritàries després de la denúncia feta en aquest organisme per la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, que va denunciar aquest nou atac judicial al Català. Aquesta carta està dissenyada per protegir i fomentar les Llengües regionals i minoritàries perquè formen part del patrimoni cultural Europeu i poden estar amenaçades i els governs Europeus han de fer polítiques, legislació i practiques per protegir-les. La Llengua Catalana que fins al 2012 semblava que gaudia d’una bona salut, però pel que sembla ha anat en davallada constant des de les hores, els governs que han tingut la gestió en aquestes èpoques han estat els que pregonen i venen la independència de Catalunya ens han venut un frau, una mentida que ara hem pogut comprovar, a les escoles catalanes no hi ha immersió lingüística. Aquesta setmana el Departament d’Ensenyament ha fet públiques dades del 2006,2013 i 2021 que diuen que els professors que fan classes majoritàriament en català són la meitat, la resta les fan en castellà. El sector educatiu fa temps que ho saben que no s’aplica la immersió lingüística, molta de la docència declarada en català es fa en castellà i tots aquests anys la Conselleria d’Ensenyament ha mirat a un altre cantó i així no tenim immersió. Des del 155 Catalunya no és una nació més aviat una colònia amb uns gestors a les ordres d’en Sánchez president del govern central, no hi ha cap mena d’autonomia i el que es fa o es desfà ha de ser aprovat per ell. El govern de la Generalitat ha acceptat que no s’aplica. I ara que hem admès la culpa quina solució s’ha de donar aquesta qüestió tan important de pertinença a una societat com la Catalana.

Els grans èxits venuts pels nacionalistes en època del Pujol eren, TV3, la Normalització lingüística i els mossos, com s’ha exposat la normalització en les escoles un engany, la televisió amb un 15% d’audiència i els mossos amb els BRIMO dins el cos, total que res és com el que sembla encara que ens ho hagin venut embolicat amb paper de regal, la constitució del 78 va ser un frau, però també l’autonomia de Catalunya, la confiança costarà molt de donar als polítics que han mal gestionat tant una com l’altre i els únics perjudicats com sempre els ciutadans de Catalunya.

Joan Cunill
Joan Cunill
Tècnic en medi ambient
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 50

Últimes notícies