HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl retorn del Delta Birding Festival

El retorn del Delta Birding Festival

El tercer cap de setmana de setembre s’ha celebrat al Delta de l’Ebre la setena edició de l’únic Festival Ornitològic de Catalunya, un esdeveniment que cap amant dels ocells hauria de perdre’s.

Aquest any es va batre el rècord d’assistència amb entrades exhaurides per dissabte i diumenge. L’afluència respecte a edicions passades es va incrementar i la majoria d’entrades es van vendre de forma anticipada fent palesa la voluntat i les ganes de tornar a la ”normalitat”. El fet de que totes les activitats s’hagin realitzat a l’aire lliure ha sigut la clau i alhora demostració de que, tot i estar encara afectats per la pandèmia, a les Terres de l’Ebre ja es poden tornar a fer actes multitudinaris controlats.

El Festival ha superat expectatives amb uns 3.000 visitants que s’han congregat en un dels espais naturals més importants del Mediterrani occidental i un dels llocs més fantàstics per a observar ocells al nostre país. Les més de 100 activitats relacionades amb la natura (sortides guiades, conferències, xerrades, documentals, cursets, tallers i “workshops” per a grans i petits) han agrupat ornitòlegs experts, aficionats i curiosos, naturalistes, ecologistes i bona part del sector verd de la societat del nord-est peninsular. Més de 60 expositors han posat a disposició del visitant grans marques d’òptica (prismàtics, càmeres i telescopis), editorials de llibres, botigues d’equipaments especialitzats, i han apropat a allotjaments i agències de viatge de la zona, patronats de turisme, associacions ecologistes i ornitològiques, al zoo de Barcelona i a les Salines de la Trinitat (Infosa) entre d’altres.

Si bé és difícil quantificar la petjada econòmica del Festival, la valoració econòmica per part d’alguns dels expositors ha estat molt bona amb vendes de llibres i òptica d’alta gamma, i és que degut als diversos confinaments i les limitacions alhora de viatjar, el consumidor ha pogut estalviar i invertir en equipaments i llibres, afirmen.  Per un altre costat, la valoració del sector de l’hosteleria de la zona i voltants propers serà molt positiva perquè el cartell de “complet” estava penjat en molts hotels, cases rurals, càmpings, i trobar taula als restaurants locals sense reserva prèvia era complicat.

El festival ha sigut la traca final d’una temporada d’estiu on per segon any consecutiu el turisme nacional ha sigut el protagonista. Una temporada turística que des dels inicis del Festival s’ha vist ampliada per a tots aquells que tancaven després de les vacances d’estiu i ara romanen oberts dos setmanes més per tal d’aprofitar el flux de gent que ens visita coincidint amb el cap de setmana de la Mercè.

Així doncs, podem afirmar que el sector de l’ornitologia consolida el turisme de natura i contribueix a la seva desestacionalització, ja que promou el gaudi de la natura i l’afició als ocells fora dels mesos d’estiu. Tant a l’hivern, amb les grans concentracions d’aus aquàtiques, com a la tardor i a la primavera, coincidint amb la migració, és el moment en què podem veure més quantitat d’individus i més diversitat d’espècies.

El turisme de natura està de moda i les Terres de l’Ebre, amb dos Parcs Naturals i sent Reserva de la Biosfera, és una de les destinacions preferides per centenars de milers de persones. Avui per avui, el turisme nacional defuig de visitar les grans atraccions turístiques com Barcelona o Tarragona i prefereix carregar piles en entorns naturals.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies