HomeSense categoriaEl sector arrosser reclama solucions davant l’increment dels danys provocats pels flamencs

El sector arrosser reclama solucions davant l’increment dels danys provocats pels flamencs

Les cooperatives arrosseres del Delta, sota el paraigua de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha demanat al Departament d’Agricultura solucions efectives davant els danys que la fauna salvatge i, en especial els flamencs, provoquen en el cultiu de l’arròs al delta de l’Ebre.

Les cooperatives subratllen que el cens de flamencs ha augmentat un 87,5% en quinze anys, que ha passat de 6.039 exemplars l’any 2003 a 11.323 el 2018. D’acord amb la declaració de danys, en producció i superfície, que es va comunicar l’any passat, les cooperatives calculen unes pèrdues econòmiques de 250.000 euros per campanya. Esta xifra, però, s’estima que és encara superior, ja que una part dels productors no declara els danys soferts perquè l’import de la indemnització és actualment insignificant.

Els arrossers  asseguren que cada vegada la gestió de la fauna salvatge és més complicada, i lamenten la falta de coordinació entre els departaments d’Agricultura i Territori per a resoldre la problemàtica. En una reunió dimarts amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, els representants dels arrossers van demanar una major interlocució entre l’administració i els productors per a resoldre la problemàtica i com a mesures més immediates proposen indemnitzacions a preus de mercat, peritatges més acurats amb l’ús de noves tecnologies i intervencions per a afavorir que els flamencs s’allunyen dels cultius de l’arròs.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 67

Últimes notícies