HomeSocietatEl sector de la cosmètica artesana del territori es manifesta este dissabte...

El sector de la cosmètica artesana del territori es manifesta este dissabte a l’Aldea

El sector de cosmètica artesanal de les Terres de l’Ebre es manifestaran este dissabte, 7 d’octubre, a l’àrea d’autocaravanes de l’Aldea.

Així ho ha anunciat l’Associació de Cosmètica Artesana de les Terres de l’Ebre (ACATE), l’entitat que ha convocat una concentració, de les 10 h fins a les 19 hores, en la qual el sector expressarà les necessitats de l’artesania de la cosmètica natural, així com reclamarà millores laborals i normatives perquè els artesans puguen continuar desenvolupant la seua activitat.

Segons la presidenta de l’ACATE, Marian Drago, la normativa vigent no els permet vendre els seus productes en llocs com les fires, ja que la Generalitat els demana que complisquen la mateixa regulació que els cosmètics fabricats a les grans empreses. En este sentit, Drago explica que “les directrius en matèria de registre sanitari són difícilment assumibles i poc realistes, enfocades a la producció industrial i sense contemplar l’artesania basada en petits lots. Això impossibilita el treball artesà, que és sinònim de dedicació i elaboració quotidiana, fet que facilita el control de la qualitat i de la traçabilitat del producte”. És per això que des de l’entitat demanen “directrius específiques en matèria de legislació que s’ajusten a la naturalesa de l’activitat”.

D’altra banda, el sector de cosmètica artesana demanen que es creen obradors públics cosmètics de la mateixa manera que existixen per a la indústria alimentària arreu del territori. Actualment, l’alternativa de què disposen són obradors privats compartits, on, diuen, es distribuïxen les despeses del tècnic responsable i disposen d’un accés restringit, cosa que només els permet treballar entre dos i tres dies al mes.

Finalment, lamenten que l’altra alternativa que tenen per a treure el producte al mercat implica produir a través d’un laboratori que fabrica a tercers. Un fet que, segons assenyalen des de l’associació, “no permet a l’artesà elaborar personalment el seu producte i els obliga a contractar grans lots”. Amb tot, diuen, el sector de la cosmètica artesanal, format principalment per dones, està tocat de mort.

Davant d’això, el sector es manifestarà este dissabte, 7 d’octubre, a l’àrea d’autocaravanes de l’Aldea, i durant tota la jornada hi haurà una trentena d’expositors i també es faran activitats infantils, ioga, tallers d’elaboració de sabó i destil·lació amb alambí. A migdia, a les 12 h, hi haurà la lectura del manifest, i, tot seguit, la intervenció del ballarí i coreògraf de Tortosa, Roberto Olivan.  A més, també tenen programada una compareixença al Parlament de Catalunya per a exposar totes estes problemàtiques.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies