HomeEducacióEl Servei d’Orientació Educativa de l’Oficina Jove de la Terra Alta ha...

El Servei d’Orientació Educativa de l’Oficina Jove de la Terra Alta ha atès 321 alumnes al llarg del curs escolar 2021/2022

Al llarg d’aquest curs escolar 2021-2022, el Servei d’Orientació Educativa (SOE) de l’Oficina Jove de la Terra Alta ha atès un total de 321 alumnes en matèria d’educació.

Per tercer any consecutiu, el servei ha dut a terme accions descentralitzades als centres educatius de secundària de la comarca en matèria d’educació i ha prioritzat l’alumnat que es troba en un moment de transició acadèmica: des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat.

El servei, que vol ser una eina de col·laboració i de suport als departaments d’orientació dels centres educatius de la comarca, va començar a intervenir de manera presencial i descentralitzada durant curs escolar 2019-2020 però, amb el confinament, va haver de continuar amb algunes d’aquestes atencions de forma virtual, sobretot pel que fa a les atencions personalitzades a les famílies. Tanmateix, sembla que aquesta és la tendència per aquest servei personalitzat, ja que s’ha comprovat que és una forma de fer que afavoreix la conciliació familiar i, en alguns casos, evita un desplaçament innecessari.

Enguany, s’han fet gairebé una trentena d’atencions personalitzades que han permès a les famílies poder resoldre dubtes per fer un bon acompanyament als seus fills, i als joves poder aclarir els seus dubtes respecte el seu futur acadèmic i professional.

Per altra banda, a través del Servei d’Orientació Educativa, també s’han dut a terme tallers descentralitzats als centres educatius en matèria d’educació. Han anat destinats a l’alumnat des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat. En total, s’han realitzat una vintena de tallers que han tractat temes com les diferents tècniques d’estudi, aprendre a definir el projecte acadèmic i professional, com són les proves d’accés, diferents Cicles Formatius, les beques disponibles, etc.

La tècnica del SOE, Núria Sorribes, afirma que, pel que fa a l’assessorament educatiu, “tenir una informació de qualitat i un bon acompanyament és clau perquè les famílies i, sobretot, l’alumnat coneguin totes les opcions disponibles d’acord amb l’etapa educativa que estiguin a punt de finalitzar”.

Aquest servei resta obert a tota la població jove de la Terra Alta mitjançant els diferents canals de què disposa l’Oficina Jove: xarxes socials, correu electrònic i pàgina web www.joveterraalta.org. També via telefònica o presencial, sempre amb cita prèvia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies