HomeInfraestructuresEl sistema de monitoratge de la canonada del CAT permet detectar i...

El sistema de monitoratge de la canonada del CAT permet detectar i reparar una anomalia a l’Ametlla de Mar

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha fet una actuació per reforçar un tram de la canonada principal del minitransvasament de l’Ebre a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). L’obra evita que més endavant s’hagués de substituir el conducte, una acció preventiva que s’ha pogut programar gràcies al sistema de fibra òptica instal·lada al conducte, que permet monitorar les anomalies i avançar-se a rebentades i trencaments més greus. Els treballs es van fer la setmana passada, segons comunica el Consorci. S’han fet en un punt fora de la variant que també es construeix a l’Ametlla de Mar, unes obres “avancen a bon ritme” i que acabaran a l’abril, amb un nou tram de 375 metres que s’allunya “del tram crític” més pròxim a la planta potabilitzadora.

La fibra òptica ja s’ha instal·lat al 40% de la canonada principal del CAT, en uns 34 quilòmetres, no consecutius, en el primer tram “més crític” entre l’Ampolla i l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), i entre l’Hospitalet de l’Infant i Cambrils (Baix Camp). Aquesta setmana comencen els treballs per instal·lar-la al conducte entre l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant. A final d’any s’haurà desplegat del tot (85 quilòmetres) aquest projecte que permet monitorar ruptures i punts crítics a la canonada per anticipar-se a trencaments i rebentades d’aigua com les que es van produir a l’Ampolla i l’Ametlla de Mar.

El sistema monitora el deteriorament registrant les ruptures de les espires d’acer del formigó pretesat a través dels esdeveniments acústics. El president del CAT, Joan Alginet, ha destacat que “és una important inversió econòmica, però també en tranquil·litat“, ja que detectar un “punt malmès a la xarxa ha evitat un nou col·lapse de la canonada“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 10 = 12

Últimes notícies