HomeSocietatEl temporal Filomena provoca un nou trencament de la barra del Trabucador

El temporal Filomena provoca un nou trencament de la barra del Trabucador

LA RÀPITA // El temporal Filomena ha provocat un nou trencament de la barra del Trabucador, al Delta de l’Ebre. El fort onatge ha fet que aquest dissabte, al voltant de la una del migdia, la primera meitat la barra ja estigués pràcticament inundada, presentant diverses perforacions. A la segona meitat s’hi ha detectat un trencament profund.

Davant d’aquest panorama, les Salines de la Trinitat han tornat a veure’s afectades i perjudicades. El gerent d’Infosa – l’empresa que les gestiona – Joan Sucarrats, ha atribuït el trencament a la “deixadesa” del Delta de l’Ebre, així com a la “inacció” del Govern de la Generalitat. “Encara no hem fet la valoració, però preveiem que les afectacions siguin serioses“, ha assegurat.

A més, Sucarrats ha avisat que les previsions per les pròximes hores “són encara més dolentes” i que l’onatge podria arribar “fins als 5 metres d’alçada“, derivant en una pujada del mar d’uns 40 centímetres. “El més trist és veure com les administracions es van tirant les culpes, mentre no estan fent res al Delta de l’Ebre“, ha reblat. En aquest sentit ha titllat de “vergonyosa” la seva inacció, en particular la de la Generalitat que disposa d’una partida de “sis milions d’euros” que no utilitza, “posant l’excusa que no tenen permís del govern de l’estat“.

El gerent d’Infosa també ha assegurat que la gent de la zona està “cansada” d’aquesta manca de “responsabilitat“, un fet que creu que denota una “manca” de voluntat política. D’aquesta manera ha destacat la feina que s’ha fet a través de Costes, “l’única inversió rebuda” la qual també ha qualificat “d’insuficient“. “Estem abandonats“, ha afegit.

Precisament, el nou trencament ha agafat l’empresa en un dels moments “àlgids de la temporada“, donada la demanda de sal necessària per a lluitar contra el desgel de carreteres. Infosa ha avisat que té “penjant d’un fil” 8.000 tones de sal en comandes, que estan pendents de servir i que no es podran transportar si no es pot accedir a les Salines de la Trinitat. Unes comandes que, Sucarrats ha dit, provenen de diversos ajuntaments, diputacions i consells comarcals de Catalunya. D’altres administracions de l’estat com l’Ajuntament de Madrid, Albacete i Conca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 40

Últimes notícies