HomeSense categoriaEl TSJC tanca el jutjat número 5 de Tortosa per un cas...

El TSJC tanca el jutjat número 5 de Tortosa per un cas de coronavirus, però manté els serveis mínims als jutjats de la mateixa planta

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha comunicat que s’ha paralitzat tota l’activitat al jutjat d’instrucció número 5 de Tortosa i al jutjat d’instrucció número 4 de Lleida per contagis de coronavirus. En tots dos casos, a un dels treballadors d’aquests òrgans judicials se li ha detectat un positiu per covid-19. Això ha obligat a aïllar tots els integrants de l’equip de la instrucció i els dos jutjats han quedat fora de servei, i el departament de Justícia ha procedit a la desinfecció dels departaments.

En el cas de Tortosa, però, la particularitat és que el jutjat d’instrucció número 5 comparteix planta -la tercera del nou edifici judicial- amb els jutjats 3 i 4, i segons treballadors de l’equipament judicial, s’han decretat els serveis mínims d’estes dos instàncies -un funcionari per jutjat al 3 i al 4- però no s’ha pres cap altra mesura preventiva. “El jutjat 5 està en quarentena i els seus treballadors o bé estan aïllats a domicili o bé se’ls ha fet la prova [del covid-19], però amb nosaltres no s’ha pres cap mesura d’este tipus, i això que compartim un mateix espai comú sense cap separació”, expliquen estes fonts, que ho consideren una “irresponsabilitat”. La treballadora del jutjat número 5 que va donar positiu seria una dels cinc membres d’una mateixa família tortosina que van convertir-se en els cinc primers casos de coronavirus a la regió sanitària ebrenca. Avui no s’ha confirmat fins ara, oficialment, cap nou positiu a les Terres de l’Ebre, que es queden amb 11, mentre que al Camp de Tarragona se n’han detectat 7 de nous, amb la qual cosa ja són 31 els positius per coronavirus a tota la província.

Els jutjats 1 i 2 de Tortosa compartixen la segona planta de l’edifici, mentre que a la primera hi ha les sales de vistes i a la planta baixa, el jutjat de guàrdia -que cada setmana està cobert per funcionaris d’un dels jutjats- i els serveis comuns. Altres fonts havien denunciat avui mateix que la plantilla de l’edifici no disposava encara ni de mascaretes, ni de guants ni de gel desinfectant.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 21

Últimes notícies