HomeCulturaEl VII Fòrum Cultura i Ruralitats abordarà els reptes mediambientals i el...

El VII Fòrum Cultura i Ruralitats abordarà els reptes mediambientals i el diàleg intergeneracional

El VII Fòrum de Cultura i Ruralitats, organitzat pel Ministeri de Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona, tindrà lloc entre el 4 i el 6 de juny amb el títol ‘Escenaris d’aigua. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional’. La directora general de Drets Culturals del Ministeri, Jazmín Beirak; l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la regidora de Cultura, Mar Lleixà, han presentat avui el programa del fòrum, que per primera vegada es celebra a Catalunya i que es desenvoluparà principalment al Teatre Auditori Felip Pedrell i el Museu de Tortosa.

En aquesta setena edició del fòrum es tractaran qüestions centrals per al futur de les zones rurals, com són el canvi climàtic, la biodiversitat, el sector primari, el paper cultural i mediambiental de les conques fluvials, els usos i les formes de gestió de l’aigua, el retrocés de la línia costanera o la destrucció de zones humides i ecosistemes. També es reflexionarà sobre el concepte de cultura com a lloc de trobada, intercanvi i transmissió de coneixements, amb l’objectiu d’explorar el potencial que hi ha el diàleg entre diferents agents, perfils professionals o generacions per a impulsar les transformacions que reclamen les zones rurals. “Posarem el focus en el diàleg intra i intergeneracional, potenciant la presència d’agents culturals i artístics joves, per tal de reflexionar sobre la dimensió de la joventut rural com a motor de canvi“, ha explicat Beirak.

Durant tres dies les jornades inclouran diàlegs amb agents culturals, pensadors, creadors; presentacions de projectes; tallers, espais d’exposició de networking i accions artístiques. De moment, s’hi han inscrit més de 200 participants de tot l’Estat. A més, la programació cultural del fòrum és oberta a la ciutadania del territori. “Amb el fòrum reivindicarem el potencial de la cultura com a element de transformació social i econòmica“, ha manifestat la regidora de Cultura, que hi ha afegit: “A Tortosa i el conjunt del territori s’organitzen múltiples festivals i activitats culturals, una representació dels quals també participaran en el fòrum“. Així, el fòrum comptarà amb la participació del ballarí Roberto Olivan, la soprano Cecília Aymí, la ballarina Mar Grifoll, la companyia Sinergia amb un recital de Gerard Vergés i una activitat artística comissariada per Eufònic, entre altres.

Finalment, l’alcalde de Tortosa ha avançat en la presentació del fòrum que el recinte modernista del Museu de Tortosa s’obrirà a la ciutadania a partir de la setmana que ve. Així, s’obriran totes les portes, també les laterals per permetre a la ciutadania passejar entre els patis dels diferents pavellons del recinte de l’arquitecte Pau Monguió, construït a principi del segle XX sobre uns terrenys guanyats a l’Ebre. “Tenim un espai que és una joia i que hem d’obrir més com un espai per a la ciutadania, a la vegada que apropar més l’exposició permanent i les temporals, així com les activitats que s’organitzen a l’Aula Didàctica“, ha dit Jordan.

Podeu consultar tota la programació del VII Fòrum Cultura i Ruralitats a https://culturayciudadania.cultura.gob.es/cultura-medio-rural/7-foro/presentacion.html

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 59

Últimes notícies