HomeSocietatEls agents rurals elaboraran un informe per a plantejar solucions pels atropellaments...

Els agents rurals elaboraran un informe per a plantejar solucions pels atropellaments de llúdrigues a Flix

Un nou exemplar de llúdriga ha aparegut mort prop de la reserva natural de Sebes. És el quart que apareix atropellat, en els últims mesos, als accessos a la reserva o prop de la presa de l’embassament de Flix per atropellaments a la C-12. Des de la reserva han reclamat que es done solució perquè les espècies puguen moure’s per l’entorn sense perill.

El Grup Natura Freixe va publicar el passat 20 de gener una imatge a través de les xarxes socials on apareixia una llúdriga morta arran d’un atropellament prop de l’eix de l’Ebre. Esta setmana, els Agents Rurals han publicat una nova imatge, de la quarta llúdriga que mor prop de l’entorn de l’embassament. Des del cos d’Agents Rurals han fet públic que en les properes setmanes elaboraran un informe amb una relació de tots els incidents “per tal que s’implemente alguna solució que evite més morts d’esta espècie protegida”, a la reserva natural de Sebes, a Flix. Estes solucions passarien per idear una infraestructura que evite que les llúdrigues accedissen prop de lacarretera.

El gener del 2020, els tècnics del Grup Natura Freixe -que gestiona la reserva natural de Sebes- van enregistrar, per primera vegada a Flix, un exemplar de llúdriga amb la seua cria. Precisament, l’arribada d’esta espècie es va considerar una fita clau a la reserva, ja que es tracta d’una espècie que sol habitar en espais naturals de gran puresa. L’any 2001 se’n van trobar excrements i ara fa uns deu anys que es van captant imatges d’estos mustèlids a l’entorn de la reserva natural. Els atropellaments a la C-12 i l’accés als voltants de la presa s’han convertit ara en un perill per la proliferació d’esta espècie en una de les zones humides més importants del sud de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 62 = 65

Últimes notícies